N.E.C. – Jong PSV in de media

Algemeen,

Kranten

N.E.C. boekte donderdag in eigen huis een 2-0 overwinning op Jong PSV en mag zich daardoor in ieder geval voor een dag weer koploper van de Jupiler League noemen. De winstpartij kwam tot stand door een curieus eigen doelpunt van Jong PSV-verdediger Dirk Abels en een individuele actie van Arnaut Groeneveld. Daags na de wedstrijd schrijven de media weer naar hartenlust over de avondwedstrijd in het Goffertstadion.

 

Omroep Gelderland

Door een schorsing van Wocjiech Golla mocht Frank Sturing donderdagavond weer aantreden in de basisopstelling van de Nijmegenaren. “De laatste weken wonnen we van FC Den Bosch, maar verloren we drie uitwedstrijden. Die nederlagen doen natuurlijk pijn, daarom moesten we vandaag gewoon winnen”, laat de jonge verdediger optekenen. “Dat hebben we gedaan, ook al was het geen beste wedstrijd. Voor mij is het dus een bijzondere week geworden, waarin we de drie punten hebben behaald en waarin bekend werd dat ik een mondeling akkoord heb over het verlengen van mijn contract.” De verdediger ligt daardoor tot 2020 vast en gaat daardoor met een goed gevoel het Carnavalsweekend in. “We zijn zaterdag en zondag vrij. Misschien pak ik een avondje mee”, sluit de verdediger lachend af.

FOX Sports

Arnaut Groeneveld kon donderdagavond voor eerst sinds zijn terugkeer na blessureleed de negentig minuten volmaken. In de extra tijd zorgde de vleugelaanvaller voor de bevrijdende 2-0, waarmee hij erg tevreden was: “Dat is lekker, ja. Het was alweer even geleden. Het enige waar ik voor mij persoonlijk op loer zijn doelpunten en assists, zodat ik mijn steentje kan bijdragen aan het team.” Over de wedstrijd in het algemeen stelt hij: “Ik bekijk alles van week tot week. En als je de wedstrijd van vanavond vergelijkt met de wedstrijd in Emmen van vorige week, dan hebben we stappen gezet. Als we zo doorgaan, dan moet het goedkomen.” De doelpuntenmaker blijft het antwoord schuldig op de vraag waarom de afgelopen uitwedstrijden zo teleurstellend verliepen. “Daar heb ik ook geen verklaring voor. Ik denk dat we gewoon even een dipje hebben gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat we daar overheen zijn. De volgende uitwedstrijd moet dus beter gaan.”

Tot slot moet Groeneveld toch nog even wat uitleggen, want waarom vierde de aanvaller zijn doelpunt door met zijn vingers in zijn oren te gaan staan? “Dat heeft te maken met een trainer onder wie ik speelde in de jeugd van PSV. Hij vertelde mij destijds recht in mijn gezicht dat ik het niet zou gaan halen als profvoetballer. Dit was mijn manier om even te laten zien dat ik dat nooit ben vergeten en nu is dat hoofdstuk afgesloten. Het doet er ook niet toe wat de naam was van die trainer. Ik weet zeker dat ik ga komen waar ik wil komen.”

Forza N.E.C.

Net als Frank Sturing stond ook spits Sven Braken weer eens aan de aftrap. “We begonnen fel”, vertelt hij tegenover Forza N.E.C., “maar daarna belandden we in een dipje, we kregen even geen vat op Jong PSV. In de rust hebben we het erover gehad en daarna werden zij nauwelijks nog gevaarlijk”. Zeker na de verloren uitwedstrijd in Emmen was de overwinning erg welkom. “Van tevoren bespraken we al dat we koste wat kost moesten winnen. De beuk erin en drie punten halen.” Daarin nam Braken af en toe het voortouw en het scheelde weinig of hij had zijn twaalfde treffer van het seizoen mogen laten noteren. “Ja, de bal viel precies goed toen ik de actie maakte. Alleen de paal stond in de weg.”

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven