Verslag N.E.C. Supportersavond 5 februari

Algemeen,

_J1T7935

Gisteren vond de tweede supportersavond van het seizoen plaats in het Goffertstadion. In Bikkels schoven technisch directeur Remco Oversier, algemeen directeur Wilco van Schaik, trainer Pepijn Lijnders en aanvoerder Mart Dijkstra aan bij tafelheer Gerry van Campen, die in een tafelgesprek diverse onderwerpen besprak met de gasten. De avond werd bijgewoond door ruim 100 trouwe N.E.C. supporters.

Wilco van Schaik gaf zijn visie over twee belangrijke dossiers voor de kortere langere termijn: het dossier omtrent het stadion en het hoofdsponsorschap voor volgend seizoen. Van Schaik gaf aan dat de club momenteel bezig is met het bestemmingsplan voor het stadion. Er wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheden om de stadioncapaciteit te vergroten en naar de mogelijkheden om de ruimte rondom het stadion te exploiteren, om zo ook extra inkomsten te genereren voor de club. Daarnaast gaf de algemeen directeur te kennen op zoek te zijn naar een vervanger van Ouwehands Dierenpark, die na dit seizoen stoppen als shirtsponsor.

Met technisch directeur Remco Oversier werd gesproken over de keuzes die er de afgelopen periode zijn gemaakt, waarin diverse spelers vertrokken en waarvoor geen nieuwe spelers werden gehaald. Oversier gaf aan dat de spelers die vertrokken zijn weinig tot niet speelden bij N.E.C. en speelden op posities die dubbel en soms driedubbel bezet waren als derde keus. Zowel financieel gezien als op het vlak van de ontwikkeling van de eigen jeugdspelers was het daarom beter om deze spelers te laten vertrekken. Oversier gaf tevens te kennen dat er bewust is gekozen voor een smallere selectie met een goede verhouding tussen de eigen jeugd en de ervaren spelers.

Over de aanstelling van Lijnders vertelde de TD dat de komst van de trainer/coach een aanvulling is van de kwaliteiten die reeds aanwezig zijn in de staf, welke nu bestaat uit diverse N.E.C.-mensen en eerder al aangevuld werd met Adrie Bogers. Met de komst van Pepijn Lijnders is de staf aangevuld met iemand met internationale ervaring en weer een ander type persoonlijkheid dan de overige stafleden.

Met Pepijn Lijnders sprak Gerry van Campen over de huidige sportieve ontwikkelingen van het eerste elftal. De trainer vertelde dat de verliespartijen keihard aan zijn gekomen en dat deze stuk voor stuk pijn deden, maar dat hij gelooft in de huidige speelwijze, waarbij het hele team meeverdedigd en vroeg druk zet. Deze dominantie hoort bij N.E.C. en haar rol in de competitie, waarbij zij altijd dominant willen zijn. Tevens gaf Lijnders te kennen dat het belang van de steun van de supporters essentieel is in de strijd om te titel, want dit maakt het verschil in wedstrijden waarin de ploeg het lastig heeft.

Na een vragenronde uit het publiek, waarin de gelegenheid was om alle tafelgasten vragen te stellen, was er de mogelijkheid om 1-op-1 te spreken met alle betrokkenen. Diverse supporters voerden positieve gesprekken met de directie, de trainer en de aanvoerder, waarna de avond om 22.00 eindigde.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven