Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Vroege goal maakt het verschil voor Jong N.E.C.

Jong N.E.C. heeft het competitieduel tegen Jong Excelsior winnend afgesloten. Op sportpark De Eendracht boekten de Nijmegenaren door een vroege goal van Hicham Haouat een 1-0 overwinning op de Rotterdammers.

Het enthousiast druk zettende Jong N.E.C. werd al na vijf minuten bijna beloond voor die speelstijl. Na een balverovering op het middenveld stuurde Rick Wouters de sprintende Segun Owobowale weg, maar die mikte oog in oog met de doelman net naast. De eerstvolgende aanval van de thuisploeg was wel raak. Een prima actie van Owobowale werd door Hicham Haouat tot doelpunt gepromoveerd, waardoor de thuisploeg al vroeg de leiding nam. De bedrijvige Owobowale kreeg daarna nog veel meer kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar hij had of het vizier niet op scherp of vond doelman Havekotte op zijn weg.

Na het goede eerste kwartier van de gastheren speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Jong Excelsior moest het hebben van bevliegingen van spelers als Hadouir, ex-N.E.C.’er Messaoud en Caenepeel, maar die momenten bleven uit. Ondertussen slaagden de Nijmeegse beloften er ook steeds minder in om op de helft van de tegenstander te voetballen, maar de defensie onder leiding van Ozgur Aktas had weinig moeite om de gasten uit Kralingen van het doel vandaan te houden. De 1-0 ruststand leek zonder noemenswaardige gebeurtenissen op het bord te komen, maar vlak voor de pauze kreeg wederom Owobowale een prima mogelijkheid. De Excelsior-doelman tikte de inzet van de jonge spits op de lat, waardoor hij alweer niet op het scoreformulier verscheen.

De rol als aangever paste Owobowale duidelijk een stuk beter. Na de rust soleerde hij behendig langs drie tegenstanders en hield hij de bal knap binnen, waarna hij Morad el Haddouti een onmisbare kans bood. El Haddouti miste die mogelijkheid echter toch. De rechtsbuiten mikte de vrije schietkans vanaf een meter of tien net over. Na een uur spelen produceerde El Haddouti een veel beter schot. Hij kwam van de rechterkant naar binnen en krulde de bal vanaf dertig meter op de kruising, maar hij viel er niet in. Ondertussen probeerden de gasten uit Rotterdam Jong N.E.C. te verrassen in de omschakeling, maar daar had de laatste linie van de thuisploeg goed het oog in. Alleen Caenepeel ontsnapte aan de aandacht van de defensie, maar zijn bal verdween in de kluts over het doel. De daaropvolgende hoekschop werd hard ingekopt, maar door doelman Marco van Duin knap gered.

Met nog twintig minuten op de klok kregen de Nijmegenaren een cadeautje in de schoot geworpen. Havekotte, de Rotterdamse doelman, speelde de bal zo in de voeten bij Haouat. Die schrok echter zo van deze kans dat hij de keeper niet wist te omspelen en daarmee een enorme kans liet liggen. De thuisploeg verzuimde dus de wedstrijd in het slot te gooien en de bezoekers uit Kralingen roken een kans op een punt. Jong Excelsior probeerde met wat opportunistisch spel een gelijkmaker af te dwingen en zag Hadouir een vrije trap vanaf een meter of dertig over het doel van Van Duin heen vuren. Verder leverde het powerplay van de uitploeg weinig kansen op en hield Jong N.E.C. zich achterin prima staande. Aangezien Samed Oztoprak vlak voor tijd ook niet tot scoren kwam en de daaropvolgende hoekschop van de lijn werd gehaald bleef de score onveranderd en boekten de Nijmeegse beloften een krappe zege.

Jong N.E.C.: Van Duin; Spierings, Aktas, Potjes, Wouters; Bikel (67. Smulder), Den Heijer, Oztoprak; El Haddouti, Haouat, Owobowale.