Guus Joppen: “Zijn een eenheid geworden”

Geschreven door Roel Klein

_J1T1003

N.E.C. pakte vrijdagavond op overtuigende wijze de koppositie in de Jupiler League. In eigen huis werd Volendam met 3-0 verslagen. Doelpuntenmaker Guus Joppen was na afloop dan ook erg tevreden met het resultaat en het vertoonde spel, al plaatste hij nog een kanttekening bij het aantal gemaakte doelpunten.

“Dit leek er echt weer op. Een overtuigende wedstrijd, constant de bovenliggende partij, de nul achterin en een aantal doelpunten gescoord. Maar dat hadden er misschien zelfs wel meer moeten zijn”, stelt Guus Joppen. “We hebben een aantal kansen gehad om de score verder uit te breiden en dat zou wel lekker zijn geweest. Win je hier 5-0, is ook gewoon terecht. Volendam krijgt alleen in de eerste helft twee kansen vanuit een lange bal, voor de rest hebben wij gedomineerd. Maar de tevredenheid overheerst natuurlijk. Tegen RKC moesten de goals nog uit standaard situaties komen, nu hebben we echt een basis gelegd met goed voetbal.”

Joppen droeg met een doelpunt in de tweede helft zelf een steentje bij aan de ruime overwinning. En na een lastige start was hij een veelvuldige plaag voor de Volendamse defensie met zijn rushes aan de zijkant. “Het begin was te slordig met een paar keer makkelijk balverlies, maar daarna kon ik goed profiteren van de ruimte die werd geboden. De trainer roept dan altijd ‘gaan, gaan, gaan’, dus als de mogelijkheid er is, moeten we dat niet nalaten. En om dan ook nog eens te scoren is natuurlijk altijd lekker. Het is alweer mijn vierde van het seizoen, niet verkeerd voor een rechtsback. De hele defensie is sowieso lekker op dreef. Vandaag met ook Calvin Verdonk die tot scoren kwam en vorige week al Frank Sturing.”

Door de drie punten in eigen huis te houden en de nederlaag van Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles, neemt N.E.C. voor het eerst in een aantal weken de koppositie weer over in de Jupiler League. Volgens Joppen is die eerste plek iets dat leeft in de spelersgroep en streven ze niet alleen promotie na. “ Dit is de plek waar je wil staan. We willen gewoon bovenaan eindigen en daarmee kampioen worden. Dat telt echt wel meer dan alleen promotie. Natuurlijk moeten we voorzichtig blijven, maar het kantelpunt lijkt voor een gedeelte wel gevonden. In de week van Fortuna hebben we als groep goed bij elkaar gezeten en zijn we echt naar het duel toe gaan leven. We wonnen weliswaar niet, maar een gelijkspel was gezien de ranglijst geen slecht resultaat. Daar zijn we als groep dichter bij elkaar gekomen en zijn we meer voor elkaar gaan strijden. We zijn meer een eenheid geworden en van daaruit zijn we beter gaan spelen de laatste twee weken. RKC had vorige week al niets te vertellen, Volendam kwam er vandaag ook niet aan te pas. We hebben nu een druk programma en daarin kunnen we een belangrijke slag slaan als we deze lijn doortrekken.”

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven