Jong N.E.C. lijdt in Almelo derde nederlaag op rij

Geschreven door Guy Habets

Jong Heracles Almelo – Jong N.E.C.

Jong N.E.C. heeft voor de derde achtereenvolgende keer een nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij Jong Heracles Almelo ging de ploeg van trainer Ron de Groot met 1-0 onderuit door een doelpunt van Reuven Niemeijer.

De trainer zag dat beide ploegen elkaar in de eerste helft in evenwicht hielden. “Het was een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Heracles vooral op de counter loerde en wij een optisch overwicht hadden. Daar kwamen alleen niet zo heel veel kansen uit voort, terwijl zij vaak gevaarlijk waren in de omschakeling. Uiteindelijk komt daar ook het doelpunt uit.”
Tien minuten voor rust kwamen de Nijmeegse beloften namelijk op achterstand. Heracles brak door vanaf de zijkant, waarna de buitenspeler Niemeijer vond. De middenvelder, die ook topscorer van het eerste elftal van Heracles is, werkte de bal binnen: 1-0. De Groot vond dat zijn team in de tweede helft de gelijkmaker had kunnen maken. “We waren dominanter dan in de eerste helft, zij kwamen er niet meer uit en wij kregen wat kansjes. Vlak voor tijd hadden we op gelijke hoogte moeten komen, maar Ted van de Pavert kreeg de bal er helaas niet in.”

Ondanks dat het beloftenelftal het ontwikkelen van spelers voor het eerste als doelstelling heeft, baalde de oefenmeester wel van het resultaat. “Natuurlijk willen we altijd winnen. We hebben nog een aantal punten nodig om er voor te zorgen dat we in deze divisie blijven, maar het gaat nu wat moeizamer. We zijn in de winterstop een aantal jongens kwijtgeraakt en dat merken we. Toch zie ik bij de spelers die er nu in staan wel dat ze zich goed ontwikkelen. Uiteindelijk is dat het belangrijkste.”

De nederlaag zorgt ervoor dat Jong N.E.C. de koppositie in de reservecompetitie A wel kan vergeten. De achterstand op sc Heerenveen bedraagt zeven punten, terwijl de Friezen ook nog een wedstrijd tegoed hebben. Nummer twee Jong SC Cambuur heeft een voorsprong van twee punten op de Nijmegenaren, maar Jong N.E.C. speelt nog een onderling duel tegen de Leeuwarders. De voorsprong op Jong RKC Waalwijk, dat de voorlaatste plaats bezit, is tien punten.

Opstelling Jong N.E.C.: Ardts; Heinloth (60. Spierings), Van de Pavert, Hoogveld, Wouters; Bikel (70. Owobowale), Den Heijer, Jansen (60. Smulder); Haouat, Bakker, Schuurman.

Foto: website Heracles Almelo

Jong N.E.C.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven