N.E.C. – FC Volendam in de media

Algemeen,

10_J1T05461

Afgelopen vrijdag boekte N.E.C. haar tweede overwinning op een rij door FC Volendam met 3-0 te verslaan. Met dank aan doelpuntenmakers Arnaut Groeneveld, Calvin Verdonk en Guus Joppen én door de nederlaag van concurrent Jong Ajax heeft N.E.C. de koppositie in de Jupiler League weer overgenomen. Hieronder lees je wat de media na afloop schreven over de prestatie van de Nijmegenaren.

Forza N.E.C.

Calvin Verdonk tekende tegen FC Volendam voor de 2-0 en maakte daarmee het eerste doelpunt van zijn carrière. Dat was uiteraard een bijzonder moment voor de 20-jarige verdediger, die na afloop van de wedstrijd Forza N.E.C. te woord stond: “Deze goal zal me nog lang bijblijven. Het was mijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, dus dat is sowieso speciaal. Het werd ook wel tijd. De jongens pestten mij al over de gemiste kansen. Nu kan ik ze de mond snoeren.” Daarnaast was Verdonk tevreden over het spel dat hij met zijn ploeg op de mat had gelegd. “We hebben nauwelijks iets weggegeven en we waren in balbezit erg sterk. In de eerste helft hadden we bijna iedere tweede bal en de voorste spelers passeerden hun mannetje makkelijk. Iedereen zat er denk ik wel lekker in. Nu moeten we deze lijn doortrekken.” En daar heeft hij alle vertrouwen in, zo blijkt: “Vanaf nu blijven we bovenaan. We willen gewoon bovenaan eindigen, ook al kan Jong Ajax niet promoveren. Wij willen de enige ploeg in de Jupiler League zijn die een feestje kan vieren aan het eind van de rit.”

Omroep Gelderland

Pepijn Lijnders geeft net als zijn verdediger Verdonk aan tevreden te zijn met het vertoonde spel. “Het was echt goed”, begon de oefenmeester. “Vooral de eerste twintig minuten in de tweede helft. We brachten de juiste spelers in de situatie waarin ze het verschil konden maken. We creëerden elf goede kansen, hadden in de eerste helft 70 procent balbezit en in de tweede helft 65 procent. We waren dwingend en creatief, er zat alles in. Mijn complimenten aan de ploeg.” Lijnders gaat verder: “De koppositie voelt heel goed, want we willen spelen voor de prijzen. We beseffen heel goed dat we ons moeten blijven ontwikkelen en verbeteren. Uiteindelijk gaat dat zoveel opleveren voor ons.”

De Gelderlander

“Deze is voor Wilfried Brookhuis”, begon Mart Dijkstra. “Hopelijk gaat het snel weer goed met hem. Ik wil er niet te veel over zeggen, dat is ook niet aan mij. Maar het shirt waarin we het veld opkwamen zegt genoeg. Dan is voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven.”

N.E.C. mag zich sinds vrijdagavond weer koploper noemen van de Jupiler League. “Toen ik was gewisseld kon ik de tussenstanden bij de andere duels mooi in de gaten houden, die kwamen langs op het scorebord. Maar nu moeten we niet plotseling gek gaan doen. We hebben nog niets”, vertelt de aanvoerder van de Nijmegenaren. “Daarom moeten we nu zo blijven spelen, met deze hoge intensiteit. Ik vond dat we een paar weken geleden geen energie uitstralen, dat is nu weer terug. Dan zie je ook meteen dat we goed kunnen spelen.”

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven