Lijnders: “Het groepsgevoel is sterker dan ooit”

Geschreven door Bob Franken

IMG_4718

De laatste weken volgen de wedstrijden in de Jupiler League elkaar in rap tempo op. Afgelopen maandag speelde N.E.C. nog in eigen huis tegen FC Oss, terwijl morgen alweer de uitwedstrijd tegen Helmond Sport wacht. Samen met trainer Pepijn Lijnders blikken we terug op de overwinning op FC Oss en kijken we vooruit naar de wedstrijd in Helmond.

“Ik vond dat we tegen FC Oss heel volwassen speelden”, trapt Lijnders af. “We controleerden de wedstrijd tegen een ploeg die erg gevaarlijk is in de omschakeling. De combinatie tussen het tonen van vechtlust en goed zijn in balbezit was bij ons heel goed, we legden op de juiste momenten risico in ons spel. En ik ben heel blij dat we goed zijn teruggekomen na de 0-1 achterstand.” De oefenmeester koos er tegen de Brabanders voor om Kevin Jansen en Ted van de Pavert vanaf de aftrap te laten beginnen. “Zij speelden goed, net als de hele ploeg. Van de Pavert kwam vaak vrij en als linkspoot kon hij regelmatig inschuiven, dat pakte goed uit.”

Na de terugblik op FC Oss wordt de aandacht snel verschoven naar Helmond Sport. “Dat is een ploeg die kan vechten”, vertelt Lijnders. “Ze staan goed georganiseerd en kunnen net als FC Oss gevaar stichten vanuit de omschakeling. Ze staan weliswaar wat laag op de ranglijst, maar dat ze niet kunnen degraderen betekent dat ze wel heel vrij kunnen voetballen. Daarom zullen wij heel scherp moeten zijn en doen waar we goed in zijn: druk zetten en de aanval zoeken. We spelen dominant, met vier aanvallers, opkomende backs die ons offensieve spel dynamischer maken en een laatste linie door hoog staat en durft door te dekken. Zo hebben we van de laatste negen wedstrijden maar één wedstrijd verloren, die lijn moeten we doortrekken.”

Tussen de wedstrijd tegen Helmond Sport en het weerzien met Jong Ajax zitten slechts twee volledige dagen. “De buitenwereld schenkt natuurlijk ook al veel aandacht aan die wedstrijd in Amsterdam, maar voor ons ligt de focus alleen op Helmond. Als we die wedstrijd niet winnen, telt maandag niet. De wedstrijden volgen elkaar nu snel op en de uitdaging wordt steeds groter, maar dat hoort bij topsport en dat heb ik graag.”

De trainer leeft met vertrouwen toe naar de laatste paar wedstrijden, zo blijkt uit zijn afsluitende woorden: “Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Momenteel staat de ploeg er gewoon goed en is, op Mohamed Rayhi en Suently Alberto na, iedereen fit. De jongens ontwikkelen zich, iedereen is scherp en het groepsgevoel en teamproces zijn sterker dan ooit. We hebben nu gewoon echt een goede kans op het kampioenschap en die hebben we zelf gecreëerd. We hebben alles in eigen hand.”

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven