Voorbeschouwing Helmond Sport – N.E.C.

Geschreven door Luc Keersmaekers

Helmond Sport – NEC Foto Broer van den Boom285-2

De wedstrijden in de Jupiler League volgen elkaar nu in rap tempo op. Zo speelde N.E.C. afgelopen maandag in eigen huis tegen FC Oss, wacht vanavond het uitduel tegen Helmond Sport en staat aanstaande maandag de inhaalwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. In Helmond hebben de Nijmegenaren vanavond de kans om een goede reeks te vervolgen, met slechts één nederlaag in de afgelopen negen wedstrijden. De ploeg van Pepijn Lijnders zal echter gewaarschuwd zijn, want eerder dit seizoen kwam N.E.C., ondanks dat het de bovenliggende partij was, in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen de Brabanders.

Zoals gezegd zijn de Nijmegenaren bezig aan een goede reeks. Van de laatste negen wedstrijden bleven Pepijn Lijnders en zijn mannen slechts één keer met lege handen achter, in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Na de geschrapte wedstrijd tegen Jong Ajax heeft N.E.C. haar titelkansen momenteel zelfs weer volledig in eigen hand. De achterstand op koploper Fortuna Sittard bedraagt weliswaar twee punten, maar N.E.C. heeft een wedstrijd minder gespeeld. Met andere woorden: Als N.E.C. de resterende vier wedstrijden wint, kroont het zich tot kampioen van de Jupiler League.

Tegenstander Helmond Sport gaat het de laatste weken iets minder voor de wind: Er werd verloren van achtereenvolgens FC Eindhoven, MVV, Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles en zodoende bezet de ploeg van trainer Roy Hendriksen momenteel de achttiende plaats. In elk van deze vier nederlagen kregen de Helmonders drie tegendoelpunten om de oren en dus liggen er vanavond kansen voor de Nijmegenaren. Deze kansen kreeg N.E.C. ook in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, getuige de 28 pogingen die werden genoteerd. Desondanks kwam alleen toenmalig contractspeler Jordan Larsson daadwerkelijk tot scoren.

Zoals Pepijn Lijnders deze week al aangaf is de wedstrijd van vanavond weer van levensbelang. Elke nederlaag die N.E.C. nu leidt kan betekenen dat de Nijmegenaren hun uitstekende uitgangspositie verliezen en een stap terug moeten doen, want in dat geval wordt de ploeg weer afhankelijk van de resultaten van Fortuna Sittard. Anderzijds zet de ploeg vanaf nu met elke overwinning een steeds grotere stap richting het kampioenschap. N.E.C. moet nog vier wedstrijden knallen en werkelijk alles geven voor het rood, zwart en groen, te beginnen met de wedstrijd van vanavond in Helmond. Uitwedstrijden zijn niet altijd gemakkelijk gebleken, maar laten we hopen dat vier wedstrijden voor de eindstreep het heilige vuur écht is ontbrand en dat N.E.C. met een overwinning op zak toe kan werken naar Jong Ajax.

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven