Lijnders: “We gaan de play-offs in met spelers die honderd procent fit en honderd procent gemotiveerd zijn”

Algemeen,

IMG_4718

In het kader van de play-offs werkt N.E.C. donderdagmiddag haar eerste duel van het tweeluik met FC Emmen af. De confrontatie tussen de nummer drie en zeven van het afgelopen Jupiler League-seizoen vindt plaats in De Oude Meerdijk, de thuishaven van FC Emmen. Samen met trainer Pepijn Lijnders blikken we vooruit op de eerste play-offwedstrijd van N.E.C.

“De play-offs zijn weer een nieuwe, hele andere competitie”, legt Lijnders uit. “Het is een fase waarin weer een paar finales op het programma staan en waarin we goed moeten kijken naar wat het beste is voor het team.” Ter voorbereiding op deze play-offs belegden de Nijmegenaren een kort trainingskamp. “Het is goed om even weg te zijn geweest, volgens andere routines te handelen en de hele groep bij elkaar te hebben. Natuurlijk was het een domper dat we play-offs moeten spelen, maar alle hoofden moesten weer dezelfde kant op en er moest een bepaald geloof gecreëerd worden. Daarnaast is het sowieso prettig dat we nu bijna twee weken voorbereidingstijd hebben gehad, nadat we de afgelopen periode veel wedstrijden in een korte tijd speelden. Zodoende hebben we in aanloop naar FC Emmen even terug kunnen gaan naar de basis, hard kunnen werken en met een hoge intensiteit en concentratie kunnen trainen.”

De wedstrijd tegen FC Emmen komt wegens blessures te vroeg voor Mohamed Rayhi, Jari Schuurman, Suently Alberto en Arnaut Groeneveld. “Zoals ik zei hebben we veel wedstrijden gespeeld in een korte periode, dat vraagt een hoop van de spelers. Gelukkig zijn Sven Braken en Steeven Langil weer fit en klopt ook Ole Romeny op de deur. We missen in aanvallend opzicht dus een aantal spelers, maar we hebben ook genoeg opties om dat gemis op te vangen.” De oefenmeester vervolgt: “We hebben een groep spelers geselecteerd waarvan wij denken dat ze het moeten gaan doen in de play-offs. Dat zijn allemaal jongens die honderd procent fit en honderd procent gemotiveerd zijn en die in de komende wedstrijden alles willen geven voor de club.”

De tegenstander van donderdag was de vorige keer in eigen huis met 1-0 te sterk voor N.E.C.: “Dat was een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen. FC Emmen heeft zich bewezen in deze competitie, want met de manier waarop zij spelen kunnen ze het elke ploeg lastig maken. Daarom is het voor ons zaak om ontzettend geconcentreerd te spelen, goed te staan en een zo hoog mogelijk niveau te halen. De sterke én de zwakke punten van FC Emmen zijn ons bekend, daar ligt de sleutel tot een goed resultaat”, besluit de trainer van de Nijmegenaren.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven