N.E.C. hard onderuit in halve finale play-offs

Geschreven door Jesse van Someren

_J1T3512

In De Oude Meerdijk beleefde N.E.C. donderdag een vervelende middag. Na een pijnlijke 4-0 nederlaag is de finale van de play-offs ver uit zicht.

N.E.C. werd in de eerste minuten meteen flink onder druk gezet door de thuisploeg. De Nijmegenaren hadden het vooral lastig bij het verdedigen van standaardsituaties. In de vijfde minuut kwam Emmen op een vroege voorsprong nadat verdediger Jeroen Veldmate scoorde uit een corner vanaf de linkerkant. Voordat N.E.C. ook maar even de tijd kreeg om de teleurstelling te verwerken, lag de 2-0 al in het net. Nick Bakker scoorde, wederom uit een hoekschop, waardoor N.E.C. na ruim acht minuten al werd gedwongen tot achtervolgen.

De mannen van Lijnders hadden geen antwoord op de vroege achterstand. De wedstrijd kwam wel meer in evenwicht, maar er ontstond geen concrete dreiging voor het doel van Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Na ruim een halfuur spelen kwam FC Emmen zelfs op een 3-0 voorsprong. Oud-N.E.C.’er Youri Loen schoot een vrije trap vanaf ongeveer
twintig meter achter Marco van Duin.

Met Steeven Langil en Sven Braken vernieuwde Lijnders bijna de gehele voorhoede aan het begin van de tweede helft. N.E.C. ging op zoek naar een hele belangrijke uitgoal, maar wist nog altijd geen echte kansen te creëren. FC Emmen metselde de boel achterin dicht, waardoor de opgave voor N.E.C. alleen maar lastiger en lastiger werd. Via een vrije trap van Gregor Breinburg, die net over vloog, was N.E.C. nog het dichtst bij een treffer in de tweede helft.

Met het naderende fluitsignaal kwam FC Emmen er nog een paar keer gevaarlijk uit. Glenn Bijl maakte het leed voor N.E.C. uiteindelijk nog groter, door de 4-0 binnen te schuiven. Hierdoor heeft N.E.C. komende zondag in de eigen Goffert een groot wonder nodig, wil het überhaupt nog een kans maken op de finale van de play-offs om promotie/degradatie.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven