Voorbeschouwing FC Emmen – N.E.C.

Geschreven door Teun van Thiel

_J1T4514

Eerlijk is eerlijk: eigenlijk hadden we deze voorbeschouwing liever niet geplaatst. Dat had namelijk betekend dat N.E.C. rechtstreekse promotie had afgedwongen via de reguliere competitie en geen wedstrijd meer had hoeven spelen. We weten helaas allemaal dat het net even anders liep en N.E.C. de competitie afsloot op een derde plaats… net niet genoeg om zonder herexamen over te gaan naar Eredivisie dus.

Het herexamen komt er nu in de vorm van de play-offs, waar N.E.C. als hoogst geklasseerde deelnemer uit de Jupiler League mag instromen in de halve finale. De ploeg is m.a.w. maar vier wedstrijden verwijderd van het uiteindelijke doel: alsnog een plekje in de Eredivisie afdwingen voor het seizoen 2018-2019. Daarvoor zal eerst over twee wedstrijden moeten worden afgerekend met FC Emmen, dat N.E.C. op Hemelvaartsdag eerst in Drenthe zal ontvangen, om vervolgens zondag af te reizen naar De Goffert voor de returnwedstrijd.

N.E.C. beleefde dit seizoen tegen FC Emmen niet echt fijne avonden. In eigen huis werd in het begin van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld (in de week erna werd in Emmen overigens wel met 1-3 gewonnen in de strijd om de KNVB Beker), terwijl de uitwedstrijd in februari van dit jaar met 1-0 verloren werd door de ploeg van trainer Pepijn Lijnders. Het zal derhalve geen makkie worden voor N.E.C., dat het wellicht ook nog zal moeten stellen zonder Arnaut Groeneveld, die tijdens het trainingskamp in Mierlo een spierblessure heeft opgelopen. Daar staat tegenover dat spits Sven Braken weer volledig hersteld is van een blessure en dus weer zijn opwachting kan maken in het elftal. Opvallende verandering in het elftal van Pepijn Lijnders is dat doelman Joris Delle zijn plek heeft moeten afstaan aan Marco van Duin. Aan hem dus de taak om het Nijmeegse doel schoon te houden, als het even kan vier wedstrijden op rij.

Voor FC Emmen zijn de play-offs het toetje waarvan aan het begin van het seizoen al gehoopt werd dat het aan het eind van de rit op de kaart zou staan. De ploeg van trainer Dick Lukkien eindigde op de zevende plek op de ranglijst en presteerde dit seizoen buitenshuis opvallend genoeg beter dan in Emmen. Zou een eindstand worden opgemaakt waar in alleen de uitwedstrijden van alle ploegen zijn opgenomen, dan zouden we FC Emmen terugvinden op de derde plaats, net achter Jong Ajax en Fortuna Sittard. Kijken we alleen naar de thuiswedstrijden, dan staan de Drentenaren een stuk lager, namelijk vijftiende. Gevaarlijke mannen bij FC Emmen zijn spits Cas Peters (17 treffers) en middenvelder Alexander Bannink, die elf maal doel trof.

De play-offs zijn een loterij, de bal is rond, we spelen nog vier finales en we beginnen altijd met elf tegen elf. We kunnen er heel wat clichés op loslaten, maar uiteindelijk komt het toch maar echt op één ding neer: vier wedstrijden overleven, knokken voor wat we waard zijn en aan het eind van de rit toch nog kunnen juichen omdat we het op de valreep gered hebben en volgend jaar ‘gewoon’ weer in de Eredivisie spelen. Kom op jongens…..doe het!

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven