Voorbeschouwing N.E.C. – FC Emmen

Geschreven door Teun van Thiel

_J1T4007

Volgens de overlevering bestaan er traditioneel gezien op onze aardbol zeven wereldwonderen waaraan miljoenen toeristen zich ieder jaar vergapen. N.E.C. zal zondag hoogstpersoonlijk voor een achtste wereldwonder moeten zorgen om alsnog de volgende ronde van de play-offs te halen na de even desastreuse als kansloze 4-0 uitnederlaag bij FC Emmen.

Vol vertrouwen werd tijdens het trainingskamp in Mierlo toegewerkt naar de eerste horde in de play-offs, een tweeluik tegen FC Emmen. Het kan nu echter zomaar ook meteen de horde worden waarover N.E.C. gaat struikelen en waardoor de finish nooit bereikt gaat worden. Natuurlijk, er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij, maar dat het een hels karwei gaat worden moge duidelijk zijn.

FC Emmen zal zondag in ieder geval vol vertrouwen afreizen naar Nijmegen. Met een 4-0 overwinning op zak is het lekker toeleven naar een returnwedstrijd en zullen de Drentenaren stiekem al over de zondag heenkijken en zich afvragen wie hun tegenstander gaat worden in de finale van de play-offs. Wellicht dat in dat gegeven nog een kleine kans ligt voor de ploeg van trainer Pepijn Lijnders. Simpel gezegd zal N.E.C. in de eigen Goffert moeten doen wat Emmen afgelopen donderdag in De Oude Meerdijk deed: snel scoren, de tegenstander bij de strot pakken en niet meer loslaten tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Het is de vraag met welke elf spelers Pepijn Lijnders dat plan wil gaan vormgeven. De elf van donderdag nog een keer de kans geven om zich te revancheren? Aanvoerder Mart Dijkstra terug in de basis voor Janio Bikel? Beginnen met zowel Sven Braken als Anass Achahbar? Wie het weet mag het zeggen.

Hoe klein de kans ook is, N.E.C. zal moeten vechten voor wat het waard is. Mocht je dan aan het eind van de rit ten onder gaan en dus nog een jaar in de Jupiler League moeten gaan doorbrengen, dan toch in ieder geval met opgeheven hoofd. Tot die tijd zullen in Nijmegen en omstreken anderhalf uur lang heel wat kaarsjes branden in de hoop op hulp van hogere machten. Maar of dat genoeg gaat zijn…..?

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven