Voorbeschouwing PSV - N.E.C.

De last-minute overwinning tegen Go Ahead Eagles is van nog maar drie dagen geleden, maar vanavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor N.E.C. In Eindhoven mag de ploeg van Rogier Meijer in de laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen om 20.00 uur aantreden tegen PSV.

N.E.C. leek zondag tegen Go Ahead Eagles lang af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar jongeling Ibrahim Cissoko besloot vlak voor tijd anders. In de extra tijd tikte hij op aangeven van Mikkel Duelund namelijk van dichtbij de winnende treffer binnen, waarmee hij niet alleen voor dolle vreugde op de tribunes zorgde, maar N.E.C. ook in de race hield in de strijd om de achtste plaats op de ranglijst.

In de jacht op een ticket voor de play-offs staat vanavond een op het oog lastige horde te wachten. Een resultaat boeken bij PSV is niet veel ploegen gegeven, maar wellicht dat de Eindhovenaren nog kampen met de naweeën van het zure puntverlies (en daarmee het verlies van de laatste hoop op een eventueel kampioenschap) tegen Feyenoord, afgelopen zondag. De ploeg van trainer Roger Schmidt leek er in De Kuip met de winst vandoor te gaan, maar een (discutabele) penalty diep in de blessuretijd gooide roet in het Eindhovense eten. Feyenoorder Cyriel Dessers schoot uiteindelijk vanaf elf meter de PSV-droom in duigen door de eindstand op 2-2 te bepalen.

Natuurlijk zal PSV vanavond gewoon de grote favoriet zijn. De Eindhovenaren willen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen uiteraard winnen en kunnen daarvoor gaan strijden met zo’n beetje dezelfde namen als afgelopen zondag. Alleen Joey Veerman is op het moment van schrijven nog een twijfelgeval, aangezien hij hinder ondervindt van een tik die hij in de wedstrijd tegen Feyenoord tegen zijn kuit kreeg. Roger Schmidt kiest er verder voor om vier spelers van Jong PSV bij de selectie te halen: Johan Bakayoko, Dennis Vos, Jenson Seelt en Mathias Kjølø.

Rogier Meijer lijkt te gaan starten met dezelfde elf spelers als zondag tegen Go Ahead Eagles. Wel ontbreekt Calvin Verdonk misschien op de bank. De verdediger miste de laatste training door ziekte. Edgar Barreto keert na blessureleed juist mogelijk terug in de selectie.

Natuurlijk is het seizoen voor N.E.C. al lang en breed geslaagd met de knappe handhaving in de Eredivisie, maar hoe prachtig zou het zijn als de ploeg zichzelf aan het eind van de rit nog weet te belonen met een plekje in de play-offs? Daarvoor geldt eigenlijk maar één opdracht: nog twee keer (zondag staat nog de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma) negentig minuten vlammen, allereerst vanavond in Eindhoven!

De aftrap in het Philips Stadion is om 20.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis en is in zijn geheel te zien op ESPN3.

90' Cody Gakpo wordt gewisseld voor Johan Bakayoko
87' Ritsu Doan wordt gewisseld voor Richard Ledezma
72' GOAL (penalty): Jonathan Okita maakt de 3-2
72' PENALTY: Jonathan Okita staat achter de bal
69' Eran Zahavi wordt gewisseld voor Maximiliano Romero
67' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Ilias Bronkhorst
66' GOAL: Mikkel Duelund maakt de 3-1 (Assist door Bart van Rooij)
62' GOAL: Eran Zahavi maakt de 3-0
56' Ali Akman wordt gewisseld voor Ibrahim Cissoko
56' Dirk Proper wordt gewisseld voor Mikkel Duelund
56' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Javier Vet
46' Noni Madueke wordt gewisseld voor Bruma
34' GOAL: Érick Gutiérez maakt de 2-0
26' GOAL: Ritsu Doan maakt de 1-0

Dapper N.E.C. komt net tekort tegen PSV

Het Philips Stadion was woensdag het strijdtoneel voor het midweekse treffen tussen PSV en N.E.C. Waar PSV in eerste instantie een makkelijke overwinning leek te gaan boeken, kwam de ploeg van Rogier Meijer in de tweede helft sterk terug. Het was echter niet genoeg: 3-2.

PSV kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Ritsu Doan kon de Eindhovenaren al na vier minuten op voorsprong zetten, maar zag Mattijs Branderhorst met een ijshockey-save de bal uit het doel houden. Het spel golfde hierna heen en weer met de kleine kansen voor PSV. De openingstreffer voor PSV viel na 25 minuten toch enigszins onverwacht. Doan mocht zonder enige druk op de bal vanaf twintig meter uithalen en verschalkte hiermee Branderhorst in de korte hoek. N.E.C. kreeg zijn eerste grote kans na 33 minuten spelen. Bart van Rooij zette met een lage voorzet Elayis Tavsan in kansrijke positie, maar deze schoot net over het doel van de Eindhovenaren. Waar de Nijmeegse hoop een beetje tot leven werd geroepen, werd deze ook weer snel de grond in gestampt. Wederom van grote afstand mocht PSV vrij uithalen. Hier maakte Erick Gutiérrez gretig gebruik van: de Mexicaan streepte de bal kiezelhard in de rechterkruising en tekende zo voor de 2-0. Net voor rust kreeg Jordy Bruijn nog een grote kans, maar deze kreeg hij echter niet onder Mvogo door.

De formatie van Rogier Meijer ging na rust door waar het net voor rust mee gestopt was. Ali Akman kwam al snel één op één met Mvogo, die wel kon redden. In de daarop volgende corner was de goal nog dichterbij. Een kopbal van Rodrigo Guth werd nog maar net van de lijn gehaald door de PSV-goalie. N.E.C. domineerde het eerste kwartier na rust, maar wist de kansen niet af te maken. PSV was aan de andere kant wel dodelijk effectief, want na 62 minuten was het Eran Zahavi die de Brabanders met een bekeken schuiver op 3-0 zette. Opgeven stond bij de ploeg van Rogier Meijer niet in het woordenboek, want drie minuten later liep Mikkel Duelund prompt een voorzet van Bart van Rooij binnen voor de 3-1. De Nijmegenaren roken bloed en zetten het op aanvallen. Cissoko kreeg aan de linkerkant van de zestien meter de bal en passeerde zijn tegenstander. Sangaré probeerde hier een stokje voor te steken, maar beging hierbij een overtreding. De penalty werd ijskoud binnen geschoten door Jonathan Okita: 3-2. In het restant van de wedstrijd viel de gelijkmaker echter niet meer.