Interview

Jonathan Okita: 'Dit was vooral een echte teamprestatie'

  Jonathan Okita: 'Dit was vooral een echte teamprestatie'

N.E.C. haalde zaterdagavond de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Almere City werd met 0-4 verslagen en het strijdende elftal van trainer Rogier Meijer kreeg na afloop dan ook veel complimenten. Jonathan Okita, die twee keer scoorde en een ware plaag was voor de defensie van de Flevolanders, kwam na afloop van de wedstrijd aan het woord.

Na de openingsgoal van de rappe aanvaller was hij bijna niet meer af te stoppen voor zijn directe bewakers. Okita hoort de loftuitingen glimlachend aan. "Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat ik twee keer gescoord heb, maar ik ben niet iemand die dan zegt dat ik heel erg goed was. Dat past me niet. Dit was vooral een echte teamprestatie en het enige wat ik gedaan heb is mijn best doen om de andere jongens te helpen. Het is niet makkelijk om hier met 0-4 te winnen, maar we wisten dat we het in ons hadden om dit te laten zien."

De nummer tien van N.E.C. kreeg dit seizoen niet zo veel speeltijd als hij zelf graag had gewild. Dat weet hij op het juiste moment wel om te zetten in positieve energie. "Het is niet makkelijk voor mij geweest, maar dit is een andere competitie en weer een kans om het te laten zien", zegt hij strijdlustig. "Ik herinner me ook nog de verloren wedstrijd tegen RKC van twee jaar geleden en hoe pijnlijk het was om in de play-offs te verliezen. Dat willen we niet nog een keer."

Na afloop werd een klein feestje gevierd in de kleedkamer, maar de focus ging al snel op donderdag. Dan is Roda JC in de Goffert de volgende tegenstander en door de zege van zaterdagavond heeft Okita veel vertrouwen. "Van zo'n goede tegenstander winnen is mentaal zo belangrijk voor ons. We gaan met heel veel vertrouwen richting de volgende wedstrijd en we geloven dat we ook dan weer iets moois neer kunnen zetten. De eerste wedstrijd is binnen en de volgende doelstelling is het halen van de finale. We hebben voor elkaar gestreden vandaag en dat gaan we donderdag ook weer doen."

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36