Interview

Adrie Bogers:'FC Volendam direct onder druk zetten'

Adrie Bogers:'FC Volendam direct onder druk zetten'
N.E.C. staat voor een reeks van drie wedstrijden in acht dagen, waarvan die met FC Volendam morgen de eerste is. Waar de Nijmegenaren de laatste vijf achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen zijn, wil het bij FC Volendam dit seizoen nog niet echt vlotten. 'Het andere Oranje' staat met vier punten uit negen wedstrijden laatste in de Jupiler League. In het wekelijkse persuurtje gaat trainer Adrie Bogers in op de wedstrijd tegen FC Volendam.

''Je merkte dat RKC Waalwijk afgelopen vrijdag niet van plan was heel veel ruimte weg te geven. Wij hadden daar, zeker in het begin van de wedstrijd, veel moeite mee. Uiteindelijk maak je voor rust nog twee doelpunten waardoor je met een goede marge de rust in gaat. We gaven zelf weinig weg, maar in de kleedkamer heb je het er wel over dat het belangrijk is 'de nul' te houden. Daar zijn we gelukkig in geslaagd, want we gaven nagenoeg niets weg. Daar stelden we aan de andere kant echter ook weinig meer tegenover, waardoor het duel langzaamaan dood bloedde en wellicht niet altijd even aantrekkelijk was", liet Bogers weten.

FC Volendam

Het strijdplan voor de wedstrijd tegen FC Volendam zal volgens Bogers niet veel anders zijn dan normaal: ''Wij gaan de wedstrijd tegen FC Volendam in om het spel te maken. Ik denk dat we dan ook op ons best zijn. Wij spelen iedere wedstrijd om te winnen en dat zullen we ook morgenavond in Volendam weer gaan doen.''

De Volendammers kennen een moeizame competitiestart. ''FC Volendam staat momenteel laatste in de competitie, maar ik zie het niet zo zwart-wit. Ze hebben een goede selectie en ik denk dat de ranglijst niet helemaal het juiste beeld geeft wat FC Volendam betreft. Het is een stugge tegenstander die het veel clubs al moeilijk heeft gemaakt, veel gelijk spelen en als ze verliezen, doen ze dat vaak met maar één doelpunt verschil. Wij willen ze daarom direct onder druk zetten en ballen zo snel mogelijk vooruit te spelen.''

Twijfelgevallen

Adrie Bogers kan morgen in ieder geval opnieuw niet beschikken over Wojciech Golla en Jari Schuurman. Daar is Robin Buwalda bij gekomen. ''We missen morgen Wojciech Golla, Jari Schuurman en Robin Buwalda. Van Wojciech en Jari wisten we dat ze er een tijdje uit lagen en Robin heeft vandaag een kijkoperatie om vast te stellen hoe de staat van zijn knie is. Ik hoop dat dat enigszins meevalt, maar het ziet er niet goed uit", sluit de trainer af.

Afwezig

Robin Buwalda (knieblessure)

Jari Schuurman (bovenbeenblessure)

Wojciech Golla (knieblessure)
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League