Interview

Adrie Bogers:'Profiteren van inschuivende mensen FC Oss'

Adrie Bogers:'Profiteren van inschuivende mensen FC Oss'
Na de ruime overwinning tegen FC Dordrecht, die eindigde met een uitslag van 6-0, staat voor N.E.C. de uitwedstrijd tegen FC Oss op de stoep. De ploeg uit Oss begon ijzersterk aan het seizoen, hadden het de afgelopen weken ontzettend moeilijk, maar wisten afgelopen week weer een belangrijke overwinning te boeken in en tegen FC Eindhoven. N.E.C. won negen van de laatste tien wedstrijden en heeft dus het nodige zelfvertrouwen. In het wekelijkse persuurtje ging trainer Adrie Bogers in op de tegenstander van morgen: "Ik verwacht honderd procent scherpte van mijn ploeg".

''Het is maar goed dat we een brede selectie hebben'', stelt Bogers met een knipoog nadat hij werd gewezen op de basiself tegen FC Dordrecht. Hij vervolgt: ''We hebben te maken met een behoorlijk aantal blessures en dan is het heel fijn als je zulke goede spelers achter de hand hebt. Daarnaast worden de taken ook uitgevoerd zoals wij dat als staf graag zouden willen zien. De spelers pakken hun kans met beiden handen aan. Het is ook wel eens lekker dat we gewoon doordrukken na een 2-0 stand en dat er genoeg kansen worden gecreƫerd. Vaak hebben we een hoop mogelijkheden in een wedstrijd, maar straffen we de fouten die de tegenstander maakt niet af. Tegen FC Dordrecht remden we niet af en dan zie je wat voor eindstand er op het scorebord kan staan. We moeten alleen wel met z'n allen beseffen dat we er keihard voor moeten blijven werken.''

FC Oss

Adrie Bogers over de tegenstander van morgen: ''Er staat ons morgen weer een ontzettend lastige wedstrijd te wachten. FC Oss zal veel zelfvertrouwen hebben na de overwinning van afgelopen week. Ik ben er wel van overtuigd dat we met ons team, als we doen wat we moeten doen, de wedstrijd winnend kunnen afsluiten. We hebben natuurlijk elke week te maken met wisselende samenstellingen van ons team, omdat we met nogal wat blessures te maken hebben. Maar we beschikken over de kwaliteit om wedstrijden naar ons toe te trekken. Wij willen alleen maar ons doel bereiken.''

''FC Oss speelt in een 5-3-2 formatie. Daar hebben we dit jaar nog niet tegen gespeeld, dus voor ons wordt dat een nieuwe uitdaging. De ruimte zal voor ons aan de zijkanten liggen en daar moeten we van zien te profiteren. Zij zullen vanuit het centrum willen inschuiven en dat betekent indirect dat wij in de omschakeling ruimte hebben. Voor ons is het dan zaak snel en zuiver te spelen, zodat we die ruimte kunnen benutten. Ik verwacht dan ook honderd procent scherpte van mijn ploeg'', concludeert Adrie Bogers.

Twijfelgeval

N.E.C. mist vrijdag met Smits, Joppen, Buwalda, Van de Pavert, Rayhi en Groeneveld al de nodige spelers die belangrijk zijn voor de Nijmeegse ploeg. Aan dit lijstje kan morgen wellicht de naam van Gregor Breinburg worden toegevoegd. ''Gregor heeft wat last aan de achterkant van zijn knie. We zullen de training van vandaag moeten afwachten en kijken hoe hij er daarna voor staat. Daaruit maken we pas de beslissing of hij morgen mee kan doen tegen FC Oss'', besluit Adrie Bogers.

Afwezigen

Joshua Smits (arm)

Guus Joppen (hamstring)

Robin Buwalda (knie)

Ted van de Pavert (enkel)

Arnaut Groeneveld (rug)

Mohamed Rayhi (hamstring)
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League