Maatschappelijk

Afgelopen week stond het tienjarige bestaan van N.E.C. Maatschappelijk centraal bij N.E.C.

Afgelopen week stond het tienjarige bestaan van N.E.C. Maatschappelijk centraal bij N.E.C.

Het afgelopen decennium heeft N.E.C. Maatschappelijk met veel succes verschillende projecten opgezet om wat terug te doen voor de Nijmeegse samenleving. Op deze successen werd afgelopen week voortgeborduurd met verschillende nieuwe activiteiten. N.E.C. kan met trots terugkijken op een zeer geslaagde week, waarin veel geld is opgehaald en bij veel mensen een glimlach op hun gezicht getoverd werd.

N.E.C. in Concert

Op maandag 10 september werd de Week van Maatschappelijk spetterend afgetrapt met ‘N.E.C. in Concert’. Burgemeester Bruls opende het speciale concert. Artiest Iris Hond, bekend van onder andere De Wereld Draait Door, gaf een optreden in het openluchttheater De Goffert. De genodigden waren enerzijds mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, anderzijds waren er stakeholders vanuit de maatschappelijke stichting aanwezig. Ruim 500 mensen konden genieten van de prachtige klanken van de pianiste en zangeres.

GoffertRun

Op woensdag 12 september werd de ‘GoffertRun’ georganiseerd. Na de zo succesvolle editie van vorig jaar werd de run dit jaar wellicht nog mooier teruggebracht. Het recreatieve hardloopevent bracht je rond alle bijzondere plekken van het Gofferstadion, waaronder de kleedkamer, de prachtige spelerstunnel en het speelveld waar de N.E.C. spelers om de week ten strijde trekken. De deelnemers konden kiezen tussen één, vijf, of tien kilometer.

De 450 deelnemers aan het event haalde een bijna 3000 euro op voor zowel N.E.C. Maatschappelijk als het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Met dit bedrag wordt onder andere magisch behang gekocht voor het Amalia kinderziekenhuis. Omdat kinderen bang zijn in een ziekenhuis komt er een ‘levend' behang op de muren, om de kinderen de nodige afleiding te geven. Met het behang loopt of vliegt er altijd een digitaal vriendje, in de vorm van bijvoorbeeld een konijn, vlinder of vogel mee.

N.E.C. – Jong PSV

De week werd succesvol afgesloten op de wedstrijddag tegen Jong PSV. N.E.C. trad eenmalig aan in speciale groene shirts, die in het leven waren geroepen voor de ‘Week van Maatschappelijk’. De vijf shirtsponsors leverden hun positie op het N.E.C. shirt in om ruimte te maken voor verschillende logo’s van projecten en organisaties die verbonden zijn met N.E.C. Maatschappelijk.

De gedragen shirts in de wedstrijd werden naderhand geveild op de site matchwornshirt.com. De opbrengsten van de veilingen gaan naar N.E.C. Maatschappelijk.

Voor de wedstrijd bestond de line-up uit deelnemers van maatschappelijke projecten, deze personen beelden de tekst ‘10 jaar maatschappelijk’ uit met letters op het shirt. Het stadion was goedgevuld met (oud) deelnemers van De initiatieven van de stichting.

Tevens werd er in de rust een wedstrijd Walking Football georganiseerd tussen de OldStars van N.E.C. en PSV. Een deel van het veld werd in de rust omgetoverd tot Walking Football-veld, waar de ouderen van beide ploegen een mooie wedstrijd afleverden.

Al met al kan N.E.C. dus met een ontzettend tevreden en mooi gevoel terugkijken op de ‘Week van Maatschappelijk’. Diverse mensen zijn in het zonnetje gezet en gesteund. Daarnaast is er een mooi bedrag opgehaald voor verschillende goede doelen.

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31