Wedstrijdverslag

Belangrijke winst op ADO Den Haag: 3 - 1

N.E.C. is niet langer de nummer laatst in de Eredivisie. De ploeg van Anton Janssen won vanmiddag overtuigend van ADO Den Haag. Daardoor heeft de ploeg nu één punt meer dan de bezoekers van vanmiddag. Het werd uiteindelijk 3-1 in het voordeel van N.E.C.

Met nieuweling Geoffrey Castillion, hij zou een kleine tien minuten voor tijd zijn debuut maken, op de bank begon N.E.C. aan het duel met ADO Den Haag. Met de wetenschap dat beide ploegen moesten winnen vandaag beloofde het een mooi duel te worden in de Goffert.

Bliksemstart
De ploeg van Anton Janssen schoot dan ook uit de startblokken. In de derde minuut leek de ploeg al op voorsprong te komen. De vreugde was echter van korte duur van de goal van Rens van Eijden werd afgekeurd vanwege buitenspel. Amper een minuut later kregen de bezoekers een grote kans. Roland Alberg leidde die aanval in. Hij bereikte de geheel vrijstaande Ricky van Haaren maar de middenvelder schoot recht op doelman Kalle Johnsson.

Gemiste strafschop
N.E.C. had tijdens de eerste fase veelvuldig de bal. Daar deed de ploeg te weinig mee. Tot de achttiende minuut. Danny Holla maakte een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De aanvoerder van ADO zag geen andere mogelijkheid dan Søren Rieks neer te leggen. Michael Higdon mocht deze keer niet aanleggen vanaf elf meter. Ryan Koolwijk wist het buitenkansje echter niet te benutten. Het was namelijk doelman Robert Zwinkels die knap redding bracht op de inzet.

Conboy schiet raak
Enkele minuten later was er wel reden tot juichen in de Goffert. Een overtreding van Dion Malone leverde een vrije trap op aan de rand van het zestienmetergebied. Kevin Conboy, die weer mocht beginnen als linksachter, schoot de vrije trap knap binnen. De linkspoot liet doelman Robert Zwinkels kansloos.

Penalty tegen
Lang kon het publiek in Nijmegen niet genieten van de voorsprong. Scheidsrechter Danny Makkelie legde de bal namelijk ook aan de andere kant op de stip. Daar ging een overtreding van Tobias Haitz aan vooraf. Danny Holla wist hier wel raad mee, de aanvoerder van de bezoekers schoot de bal onberispelijk tegen de touwen.

Mooie goal Vermijl
Toch liet N.E.C. zich niet gek maken door het doelpunt van ADO Den Haag. De ploeg kwam zelfs nog in de eerste helft weer op voorsprong. Ditmaal was het de rechtsback die scoorde. Marnick Vermijl rondde een mooie combinatie met Samuel Stefánik knap af. Via de binnenkant van de paal belandde de bal in het doel. In het restant van de eerste helft hield Johnsson de thuisploeg op de been. De doelman redde onder meer oog-in-oog met Mike van Duinen.

Tweede helft
Na een zeer vermakelijke eerste helft volgde een professionele tweede helft. N.E.C. liet de bal aan de bezoekers, die moeite hadden om het spel te maken. De eerste kans van de tweede helft was wel voor de thuisclub. Michael Higdon kopte op doel maar zijn inzet werd gekeerd door Zwinkels.

Beslissing
Niet veel later werd de score uitgebreid door Rens van Eijden. De verdediger, die een solide wedstrijd speelde, kopte raak uit een vrije trap van Koolwijk. De bezoekers gooide daarna alles op de aanval maar tot grote kansen leidde dat niet. Het werd in de slotfase zelfs nog bijna 4-1 maar het schot van Castillion werd gekeerd door Zwinkels. Het betekende een knappe overwinning van N.E.C. een duel dat gewonnen moest worden, werd gewonnen. Dankzij de overwinning stijgt de ploeg naar de zestiende plek in de Eredivisie.

Door: Willem Menting

Antonio Man of the Match: Kevin Conboy