Maatschappelijk

Beleef magische momenten tijdens de BloedkuulRun

Beleef magische momenten tijdens de BloedkuulRun

Op woensdag 12 september 2018 staat de tweede editie van de BloedkuulRun (voorheen Stadium FunRun) op het programma. Tijdens dit recreatieve hardloopevenement hebben deelnemers de mogelijkheid om 1, 5 of 10 kilometer te lopen in en om het Goffertstadion. Dit jaar komt het opgehaalde bedrag ten goede aan een magisch behang in het Amalia kinderziekenhuis en het project ‘Scoor een Boek!’ van N.E.C. Maatschappelijk.

Ben jij benieuwd hoe het voelt om via de compleet vernieuwde kleedkamergang naar de spelerstunnel te lopen? En vervolgens via de spelerstunnel het heilige gras te betreden? Beleef dit magische gevoel samen met vrienden, familie, collega’s of lekker alleen, op woensdag 12 september tijdens de BloedkuulRun in het Goffertstadion en -park.

Aanmelden

Net als vorig jaar is aanmelden mogelijk bij de afstanden 1, 5 en 10 kilometer. De vorige editie van het evenement leverde bijna €3.000 euro op! Deelnemers die zich inschrijven kunnen via een donatieplatform geld ophalen voor het magische behang in het Amalia kinderziekenhuis en het project ‘Scoor een Boek!’ van N.E.C.

De starttijden van de BloedkuulRun zijn als volgt:

18:30     Start 1 km

19:00     Start 10 km

19:30     Start 5 km

 Meer informatie


Projecten

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is continu bezig om het ziekenhuis kindvriendelijker te maken. Omdat kinderen bang zijn in een ziekenhuis komt er een ‘’levend'' behang op de muren, om de kinderen de nodige afleiding te geven. Met het behang loopt of vliegt er altijd een digitaal vriendje, in de vorm van bijvoorbeeld een konijn, vlinder of vogel mee. Met de opbrengst van de BloedkuulRun kunnen er vele meters behang worden gekocht. Hoe meer donaties de deelnemers binnenhalen, des te meer behang er gefinancierd kan worden. 

N.E.C. Maatschappelijk zet zich al 10 jaar in voor een mooiere samenleving in de regio Nijmegen. Vorig seizoen heeft N.E.C. samen met de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid het project 'Scoor een Boek!' georganiseerd. Doel van het project is om meer kinderen te laten lezen. Ruim 300 kinderen hebben gedurende acht weken liefst 4.400 boeken gelezen. N.E.C. en OBGZ hebben de ambitie om komend jaar meer dan duizend leerlingen aan het lezen te krijgen. Draag jij hier je steentje aan bij?

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36