Maatschappelijk

EnergieFlex en N.E.C.-selectie nemen Mantelzorgers mee naar Pandasia

EnergieFlex en N.E.C.-selectie nemen Mantelzorgers mee naar Pandasia
Op dinsdag 7 november worden de Mantelzorgers uit Nijmegen verrast met een onbezorgde dag genieten in Ouwehands Dierenpark. EnergieFlex heeft het initiatief genomen om dit seizoen samen met de N.E.C.-selectie deze 'vergeten' doelgroepen in de Nijmeegse samenleving regelmatig in het zonnetje te zetten. De reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya ontvangen daarom binnenkort een bezoekje van de mantelzorgers.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Het is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Behalve verzorging, kan mantelzorg ook hulp zijn bij dagelijkse activiteiten. Nederland telt inmiddels 4 miljoen mantelzorgers. Daarvan helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week.

EnergieFlex is sinds 2016 shirtsponsor van N.E.C. Deze zomer is besloten om de overeenkomst open te breken en te verlengen, omdat er veel vertrouwen is dat N.E.C. past bij de toekomstplannen van EnergieFlex.

Jaap Bakker, algemeen directeur EnergieFlex: “We hebben een gedeelde visie om een rol van betekenis te spelen in de maatschappij. Sociaal naar medewerkers, klanten, supporters, businessclubleden, maar ook naar de maatschappij als geheel. Natuurlijk is een afgeleide doelstelling dat de naamsbekendheid wordt verhoogd en dat er uiteindelijk ook verdiend wordt aan sponsoring. Maar het allerbelangrijkste is dat we samen zorgen voor verbindingen in de samenleving. Topsport is het ideale platform om verbroedering en saamhorigheid te realiseren."

Wilco van Schaik, algemeen directeur N.E.C.: “Komend seizoen wil EnergieFlex graag samen met N.E.C. sociaal maatschappelijke initiatieven ontwikkelen die de lokale samenleving versterken. We zullen dan ook regelmatig voor 'vergeten' doelgroepen acties ontplooien om eens op een andere manier voor meer warmte en licht te zorgen. De Mantelzorgdag is een prachtig voorbeeld om mensen die zichzelf helemaal wegcijferen eens goed te verwennen. We vinden het belangrijk om er even bij stil te staan dat de zorg die ze geven heel belangrijk en waardevol is. En hoe leuk is het dat de N.E.C.-selectie ze die dag wegwijs maakt bij onze hoofdsponsor."

Bent of kent u een mantelzorger?

Zorgt u langdurig voor iemand die ziek is of een beperking heeft? Dan verdient u het om in het zonnetje te worden gezet en om eens een dag onbezorgd te genieten. De N.E.C.-selectie en EnergieFlex nodigen u samen met een introducé uit op dinsdag 7 november om op bezoek te gaan bij de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark. Wilt u wel deelnemen, maar kunt u degene voor wie u zorgt niet (te lang) alleen laten? Wij zoeken samen met Mantelzorg Nijmegen en Home Instead Thuisservice voor een passende oplossing.

Aanmelden

Wilt u graag met ons mee naar Ouwehands Dierenpark? Gezellig! U kunt zich tot 27 oktober aanmelden bij één van de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen. U kunt bellen naar Jehzira Huwaë (06-10351333) of Marie Louise van der Ploeg (06-57397901). U kunt ook een e-mail sturen naar info@mantelzorg-nijmegen.nl. Vermeld uw telefoonnummer in het e-mailbericht zodat zij contact met u kunnen opnemen. De volgorde van aanmelding is bepalend en het aantal beschikbare plekken is beperkt, dus wacht niet te lang. Kent u een Mantelzorger? Attendeer hem of haar op dit evenement.

Over EnergieFlex

EnergieFlex is een jonge, innovatieve onderneming die ruim drie jaar actief is op de energiemarkt. Deze markt willen ze graag opschudden met innovatieve concepten en sinds kort ook met 100% Sociaal Groen. EnergieFlex stelt zich ten doel om in de energiemarkt leuke, spraakmakende en inspirerende initiatieven te ontwikkelen waarmee ze het leven van de mens eenvoudiger maken. Zij doen dat met een ambitieus team van mensen die de lat hoog leggen voor zowel zichzelf als de wereld waarin we werken. EnergieFlex wilt groeien tot een bedrijf dat de hoeksteen van de nieuwe energiewereld is, zowel op inhoud als omvang, maar ook op het gebied van sociaal ondernemerschap.
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League