Algemeen

Facts& Stats De Graafschap – N.E.C.

Facts& Stats De Graafschap – N.E.C.
Vrijdagavond staat voor N.E.C. de wedstrijd tegen De Graafschap op het programma. Voor de Nijmegenaren is de wedstrijd tegen de Superboeren direct een topper na de interland onderbreking, waarna belangrijke duels tegen Jong Ajax, Telstar en FC Dordrecht volgen. Er is dus een belangrijke periode voor de Nijmeegse ploeg aangebroken. De Graafschap staat momenteel op een vijfde plek in de Jupiler League, zes punten achter koploper N.E.C.. De belangrijkste feitjes en weetjes over het duel tussen beide ploegen vind je hieronder.

Beide ploegen kwamen elkaar al 74 keer tegen in de historie. Veelal waren het spannende wedstrijden en dit is ook terug te zien in de onderlinge resultaten. N.E.C. wist de confrontatie 32 keer te winnen, waar De Graafschap dat 25 keer lukte. De wedstrijd eindigde 17 keer in een gelijkspel.

Doelpuntenmakers

Clubtopscorer aller tijden tegen De Graafschap is Frans Janssen. De spits wist achtmaal doel te treffen tegen de Doetinchemmers. Een eervolle vermelding ook aan Tini van Reeken die zeven keer het net vond tegen de ploeg uit Doetinchem.

De grootste overwinning ooit voor de Nijmegenaren is tevens de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Op 21 augustus 1960 won N.E.C. met maar liefst 1-6 van De Graafschap. Eerder benoemde Tini van Reeken maakte in die wedstrijd een hattrick voor N.E.C..

Overwinning

N.E.C. heeft de laatste tien thuisconfrontaties tegen de ploeg uit Doetinchem gewonnen. Tevens hielden de Nijmegenaren daarin zevenmaal de nul. De laatste nederlaag dateert al uit het seizoen 1999-2000. De laatste uitwedstrijd, in het seizoen 2015-2016, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker aan Nijmeegse kant was Marcel Ritzmaier.

In de editie uit het seizoen 2010-2011 won N.E.C. met 1-4 van De Graafschap. De mannen die de Nijmeegse doelpunten verzorgden waren Nathaniel Will en Björn Vleminckx. Echter was de doelpuntenmaker aan de kant van De Graafschap voor ons ook geen onbekende: Muslu Nalbantoglu!

Historie

Binnen de selectie van N.E.C. hebben we twee spelers met een verleden bij De Graafschap. Gregor Breinburg was twaalf jaar actief bij de ploeg uit Doetinchem, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep van de D1 tot het eerste elftal. Ook Ted van de Pavert, geboren in Doetinchem, speelde jarenlang voor de Superboeren en kwam tot meer dan honderd duels voor het eerste elftal. Bij De Graafschap zijn twee spelers met een historie bij N.E.C.: Jordy Tutuarima, die inmiddels verdediger is en Sjoerd Ars, die in het kampioensjaar 2014-2015 topscorer werd met 28 treffers.

Aanstaande vrijdag is Serdar Gözübüyük de leidsman bij De Graafschap - N.E.C.. De laatste keer dat de scheidsrechter een wedstrijd van de Nijmegenaren leidde was op 2 april 2017, toen N.E.C. de uitwedstrijd bij rivaal Vitesse afwerkte.
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League