Algemeen

Facts& Stats FC Oss - N.E.C.

Facts& Stats FC Oss - N.E.C.
Aanstaande vrijdag staat het treffen tussen N.E.C. en FC Oss op de rol. N.E.C. wist zichzelf afgelopen week te revancheren tegen FC Dordrecht (6-0) ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Telstar. Ook FC Oss boekte, na vijf wedstrijden zonder overwinning op een rij, weer eens een overwinning. Er werd in en tegen FC Eindhoven gewonnen met 1-3. Hieronder vind je de leukste feitjes en weetjes over beide ploegen.

De teams kwamen elkaar tot nu toe dertien keer tegen in een officieel duel. N.E.C. won het merendeel van die wedstrijden, maar liefst negen stuks. Tweemaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en eveneens twee keer wist FC Oss de wedstrijd naar zich toe te trekken en de drie punten binnen te halen.

De laatste confrontaties dateren uit het seizoen 2014-2015. Beide wedstrijden wist N.E.C. dat seizoen te winnen. In Oss wisten de Nijmegenaren de drie punten mee te nemen door een doelpunt van Christian Santos in de blessuretijd: 1-2.

Doelpunten

Fatih Kamaci is dit seizoen van groot belang voor FC Oss. De middenvelder wist al zeven keer te scoren voor zijn ploeg. Bij N.E.C. is nog altijd Sven Braken de topscorer. Hij wist in vijftien officiƫle wedstrijden voor de Nijmegenaren tien keer het net te vinden. Acht daarvan werden gemaakt in de Jupiler League.

Topscorer aller tijden tegen FC Oss is Cees Lok. Hij wist maar liefst zes keer het net te vinden tegen de ploeg uit Oss. Met dat aantal staat de Lok fier bovenaan. De achtervolger die nog enigszins in de buurt komt is Christian Santos. De Venezolaan heeft drie keer tegen FC Oss gescoord.

Op 24 maart 1957 boekte N.E.C. de grootste overwinning aller tijden op FC Oss. In de Goffert werd er destijds met 5-1 afgerekend met de Ossenaren. De doelpunten kwamen op naam van Teun van Ringelenstein, Henk Roos, Gerrie Reijnen en Frans Stallen (tweemaal).

Scheidsrechter

Scheidsrechter bij het duel tussen FC Oss en N.E.C. is Reinold Wiedemeijer. De laatste keer dat hij een wedstrijd van N.E.C. leidde was op 5 april 2014. Toen speelde N.E.C. in het eigen Goffertstadion met 1-1 gelijk tegen Cambuur Leeuwarden.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36