Algemeen

Facts& Stats N.E.C. - Excelsior

Facts& Stats N.E.C. - Excelsior
In de strijd om lijfsbehoud treffen de Nijmegenaren voor de laatste keer dit seizoen een directe concurrent: SBV Excelsior. Dat betekent dat de ploeg van Peter Hyballa een cruciale wedstrijd tegemoet gaat. In deze rubriek lees je alle facts & stats met betrekking tot het treffen met de Kralingers.

In de historie van de Eredivisie troffen N.E.C. en Excelsior elkaar slechts veertien keer eerder in De Goffert. Dat N.E.C. aanstaande zaterdag een thuiswedstrijd mag afwerken zal historisch gezien in het voordeel werken van de Nijmegenaren. N.E.C. won van de veertien eerdere ontmoetingen in De Goffert namelijk zeven maal. Daarnaast speelden de rood-groen-zwarten en de Kralingers viermaal gelijk. In 78.6% van de gevallen behaalde N.E.C. dus een resultaat en de kans dat dit zaterdag wederom gaat gebeuren is daarom statistisch gezien aanzienlijk. Ook op het gebied van het doelpuntengemiddelde scoort N.E.C. beter dan de Rotterdamse opponent. De Nijmeegse formatie scoorde tot nu toe namelijk al twintig keer, terwijl Excelsior slechts tienmaal het net wist te vinden in De Goffert. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar overigens al in Rotterdam. De wedstrijd op Woudestein eindigde die dag in 2-2.

N.E.C.

N.E.C. speelt aanstaande zaterdag een cruciaal duel in de strijd om lijfsbehoud, wanneer directe concurrent Excelsior op bezoek komt in De Goffert. Peter Hyballa zal zijn ploeg dan ook aansturen om er vanaf de eerste minuut een felle strijd te leveren. Centrale verdediger Wojciech Golla is iemand die voorop loopt in de strijd. De 25-jarige Pool voorkomt gemiddeld 2.2 maal per wedstrijd met een interceptie dat de pass van een tegenstander aankomt. Linksback Lorenzo Burnet doet het echter niet veel minder en noteert met gemiddeld 2.1 intercepties per wedstrijd een tweede plek. Ook Michael Heinloth ontloopt de aantallen van zijn collega's niet veel. De 25-jarige Duitser noteert een derde plek met gemiddeld twee intercepties per wedstrijd.

Een andere factor die meespeelt wanneer een ploeg de opponent geen ruimte wilt geven is het aantal succesvolle tackles per wedstrijd. Michael Heinloth maakt gemiddeld 2.8 succesvolle tackles per wedstrijd. Robin Buwalda (2.4) en Mikael Dyrestam (2.3) scoren normaliter ook hoog op basis van deze statistiek.

Excelsior

De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kent tot nu toe een wisselvallig seizoen. De ploeg kende vooral een mindere periode binnen de maanden oktober tot en met maart waarin er in 23 wedstrijden slechts tweemaal werd gewonnen, negenmaal gelijk werd gespeeld en twaalf keer werd verloren. De laatste paar wedstrijden lijken de Kralingers echter de vorm te hebben hervonden, want in de laatste zeven wedstrijden werden er maar liefst twaalf punten gepakt. Daarbij heeft Excelsior de laatste twee wedstrijden zelfs gewonnen. Een smetje op de prestaties is echter de discipline. Excelsior pakte tot nu toe namelijk al 57 gele kaarten, waarmee het een tweede plek in de Eredivisie noteert. Enkel de spelers van ADO den Haag (65) kregen vaker een gele prent. Wat betreft de rode variant scoort Excelsior ook vrij hoog. De ploeg kreeg viermaal een rode kaart en scoort daarmee een gedeelde vierde plek, want enkel FC Groningen, sc Heerenveen en Go Ahead Eagles zagen vaker een man weggestuurd worden. Opvallend is overigens dat de rode kaarten van de Rotterdammers alle vier in duel vielen waarbij Excelsior in actie kwam tegen een rechtstreekse concurrent in de strijd om degradatie.

Arbitrage

De wedstrijd tussen N.E.C. en Excelsior van aanstaande zaterdag zal onder leiding staan van scheidsrechter Björn Kuipers. De assistent-scheidsrechters gedurende deze wedstrijd zijn de heren Van Roekel en Zeinstra, terwijl de functie van vierde-official wordt ingevuld door dhr. van de Graaf. De laatste keer dat arbiter Kuipers een wedstrijd van N.E.C. floot was Excelsior ook de opponent. Op 26 februari 2016 gingen de Nijmegenaren met 2-0 onderuit op Woudestein.
Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League