Algemeen

Facts& Stats N.E.C. - RKC Waalwijk

Facts& Stats N.E.C. - RKC Waalwijk
Vrijdagavond neemt N.E.C. het thuis op tegen RKC Waalwijk. De ploeg uit Waalwijk is dit seizoen niet lekker uit de startblokken geschoten en bungelt onderin de Jupiler League, waar N.E.C. de lijn naar boven heeft ingezet. Hieronder vind je de belangrijkste feitjes en statistieken over beide ploegen.

De wedstrijd tussen N.E.C. en RKC Waalwijk werd al 51 keer eerder gespeeld. De resultaten werden aardig verdeeld. Zo won N.E.C. 21 keer, stapten de Waalwijkers 18 keer als winnaar van het veld en eindigde de wedstrijd 12 keer onbeslist. Opmerkelijk is dat van de 51 wedstrijden, maar liefst 28 keer de thuisploeg níet wist te winnen.

Ondanks dat N.E.C. meer wedstrijden wist te winnen dan RKC Waalwijk heeft de Nijmeegse ploeg wel een negatief doelsaldo in onderlinge confrontaties met de Waalwijkers. N.E.C. wist in de 51 ontmoetingen 65 keer te scoren, maar het kreeg ook 71 tegentreffers te verduren.

Trainer Adrie Bogers heeft een speciale band met RKC Waalwijk. Bogers speelde gedurende zijn loopbaan, in meerdere termijnen, 250 wedstrijden voor de Brabanders. Na zijn actieve loopbaan ging Bogers tevens aan slag als trainer van Jong RKC.

Jochem Kamphuis is de scheidsrechter bij het duel tegen RKC Waalwijk. Dit seizoen was Kamphuis al eenmaal eerder de leidsman bij een wedstrijd van N.E.C., tegen FC Den Bosch. Die wedstrijd verloor N.E.C. met 3-0.

Een van de meest memorabele confrontaties met RKC Waalwijk dateert uit het seizoen 2002-2003. Op de slotdag van de competitie moest N.E.C. winnen in Waalwijk om Europees voetbal veilig te stellen. In blessuretijd wist Jarda Šimr de verlossende 0-1

tegen de touwen te werken en in Nijmegen een explosie van vreugde te bewerkstelligen.

Topscorer aller tijden namens N.E.C. tegen RKC Waalwijk is Emiel van Eijkeren. De aanvaller wist zijn doelpuntenproductie van vijf stuks te verdelen over drie wedstrijden tegen de Brabanders.

N.E.C. staat op de derde plek in de Jupiler League. Naast de resultaten wordt het spel van de Nijmegenaren ook steeds beter. RKC is iets minder florissant gestart aan het seizoen. Zij staan na acht speelronden op een 18de plek en staan slechts twee punten boven nummer laatst Helmond Sport.

N.E.C. heeft een ongeslagen status over de afgelopen vier wedstrijden tegen RKC. Mochten de Nijmegenaren de wedstrijd van aankomende vrijdag niet verliezen, dan evenaart het een twintig jaar oud record. Van maart 1997 tot december 1998 wist RKC Waalwijk vijf achtereenvolgende wedstrijden niet van N.E.C. te winnen.
Keuken Kampioen Divisie Maandag 27 augustus 2018 De Galgenwaard
Jong FC Utrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen divisie
3 FC Den Bosch 2-
4 FC Twente 2-
5 Jong PSV 2-
6 Roda JC 2-
7 RKC Waalwijk 1-
8 NEC 2-
9 SC Cambuur 2-
10 FC Dordrecht 0-
11 Helmond Sp. 0-
12 Almere City 0-