Algemeen

Facts&Stats FC Emmen - N.E.C.

Facts&Stats FC Emmen - N.E.C.
FC Emmen en N.E.C. kruisten 25 keer eerder de degens. Dit gebeurde nog nooit in de Eredivisie, maar van al deze ontmoetingen in de Jupiler League, de beker en de nacompetitie trok N.E.C. zeventienmaal aan het langste eind, werd er drie keer gelijk gespeeld en ging FC Emmen er vijf keer met de volle buit vandoor. Dit seizoen troffen N.E.C. en FC Emmen elkaar tweemaal in competitieverband, wat resulteerde in één nederlaag voor N.E.C. en één gelijkspel. Hieronder lees je meer interessante en leuke feitjes over de aanstaande play-off wedstrijd tussen FC Emmen en N.E.C.

De laatste confrontatie tussen N.E.C. en FC Emmen werd afgewerkt op De Oude Meerdijk, de thuishaven van de Drenten. Door een vroeg doelpunt van Alexander Bannink gingen de Nijmegenaren hier met 1-0 onderuit.

Tot nu toe speelde N.E.C. in alle competities dertien uitwedstrijden tegen FC Emmen. Hiervan wonnen de Nijmegenaren er negen, gingen er drie verloren en eindigde er één in een puntendeling. Drie van deze dertien uitwedstrijden werden gespeeld in de nacompetitie en resulteerden alle drie in een Nijmeegse zege.

Vorig jaar troffen N.E.C. en FC Emmen elkaar ook al in de halve finale van de play-offs, en ook toen werd de eerste wedstrijd in Emmen afgewerkt. Destijds boekten de Nijmegenaren door doelpunten van Gregor Breinburg, Jay-Roy Grot en Taiwo Awoniyi een 3-1 overwinning, waarmee de Nijmegenaren zichzelf een goede uitgangspositie hadden verschaft voor de return in het Goffertstadion. Deze return bleek door een doelpunt van Kévin Mayi eveneens een prooi voor de ploeg van toenmalig trainer Ron de Groot.

Vóór de nederlaag die N.E.C. eerder dit seizoen in Emmen leed, was de ploeg maar liefst sinds 1990 ongeslagen in uitwedstrijden tegen FC Emmen. Dat was een reeks van acht wedstrijden waarin de Nijmegenaren geen nederlaag leden in Drenthe.

Bij FC Emmen staan momenteel twee oud bekenden onder contract: Youri Loen was van 2001 tot en met 2014 actief voor N.E.C., waarvan de laatste vier jaar als speler van het eerste elftal. Hierin kwam hij echter tot slechts zes optredens. De andere bekende naam is Bas Sibum, die momenteel als assistent-trainer van FC Emmen functioneert en in het verleden in maar liefst negentig duels het rood-groen-zwart om zijn schouders droeg.

De grootste overwinning van N.E.C. in Emmen dateert uit 1993. Op 10 oktober van dit jaar zegevierden de Nijmegenaren met 0-3 door treffers van Cees van der Linden, Hennie de Romijn en Bennie Dekker.
Keuken Kampioen Divisie Maandag 27 augustus 2018 De Galgenwaard
Jong FC Utrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen divisie
3 FC Den Bosch 2-
4 FC Twente 2-
5 Jong PSV 2-
6 Roda JC 2-
7 RKC Waalwijk 1-
8 NEC 2-
9 SC Cambuur 2-
10 FC Dordrecht 0-
11 Helmond Sp. 0-
12 Almere City 0-