Algemeen

Facts&Stats Helmond Sport-N.E.C.

Facts&Stats Helmond Sport-N.E.C.
Tot op heden werkten Helmond Sport en N.E.C. in de Eerste Divisie negentien ontmoetingen af, waarvan N.E.C. er twaalf in winst om wist te zetten. Slechts tweemaal zegevierden de Brabanders en vijfmaal eindigde het duel onbeslist. Hieronder lees je meer leuke statistieken en feitjes over het treffen van aanstaande vrijdag.

De Nijmegenaren hebben goede herinneringen aan de meest recente wedstrijd in Helmond: In augustus van het jaar 2014 kwam N.E.C. in het Lavans Stadion nog binnen drie minuten op achterstand door een penalty van Stanley Elbers, maar wist het de schade nog voor rust te herstellen door twee doelpunten van Alireza Jahanbakhsh. Na de thee liepen de Nijmegenaren vervolgens via een tweetal voltreffers van Sjoerd Ars uit naar een 1-4 zege.

Tweemaal in haar historie won N.E.C. met vijf doelpunten verschil van Helmond Sport. De eerste keer dat dit gebeurde was in 1987, toen in de Goffert met 6-1 werd gewonnen en Frans Janssen met drie treffers de gevierde man was. Twee jaar later, in 1989, wonnen de Nijmegenaren met 5-0.

Uit de huidige selectie van N.E.C. kent Guus Joppen een aardig verleden bij de tegenstander van vrijdag. De verdediger speelde van 2007 tot 2012 maar liefst 163 wedstrijden voor het eerste elftal van Helmond Sport en kwam daarin twaalf keer tot scoren. Voordat hij zijn debuut in de Helmondse hoofdmacht maakte speelde hij tevens een jaar in de jeugdopleiding van de club.

De topscorer van Helmond Sport is Jordy Thomassen met twaalf treffers. Daarmee scoort de spits evenveel als Anass Achahbar, de clubtopscorer van N.E.C. Een kanttekening hierbij is wel dat Thomassen 34 wedstrijden nodig had voor zijn doelpuntenproductie en Achahbar slechts twintig.

De ontmoeting tussen N.E.C. en Helmond Sport eerder dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel door treffers van Jordan Larsson en Giovanni Hiwat. Het was één van de vier gelijke spelen die Helmond Sport in al die jaren wist te boeken op bezoek bij N.E.C. Alle overige wedstrijden waren een prooi voor de Nijmegenaren.

De huidige hoofdcoach van Helmond Sport, Roy Hendriksen, was in het seizoen 2014/2015 assistent-trainer van Ruud Brood bij de Nijmegenaren. In de jaren negentig kwam hij als speler namens Cambuur Leeuwarden vijf keer in actie tegen N.E.C. en wist hij niet eenmaal te winnen.

Het verschil op de ranglijst tussen N.E.C. en Helmond Sport is dit seizoen enorm: De Nijmegenaren behaalden bijna twee keer zoveel punten als de huidige nummer achttien van de Jupiler League. De lage klassering van de ploeg uit Helmond is deels te wijten aan het feit dat de laatste vier wedstrijden verloren werden, onder meer tegen directe concurrenten FC Eindhoven en Go Ahead Eagles.
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 21 september 2018 Lavans Stadion
Helmond Sport
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 13
2 Go Ahead 12
3 Sparta R'dam 12
4 NEC 11
5 Jong Ajax 10
6 Almere City 10
7 FC Twente 10
8 TOP Oss 10
9 Roda JC 9
10 FC Den Bosch 7