Algemeen

FC Den Bosch - N.E.C. in de media

N.E.C. heeft in Den Bosch in extremis verloren van de plaatselijke FC. Net voordat de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers op gingen zoeken werd Joey van den Berg van het veld gestuurd door scheidsrechter Joey Kooij. Hierdoor moest N.E.C. zijn tactiek aanpassen en ging het meer op de counter. Die tactiek leek succesvol met de 1-2 van Brahim Darri, maar in de laatste tien minuten kantelde de wedstrijd en verloor de ploeg uit Nijmegen in de laatste secondes: 3-2. Dit is wat de media schreven over het duel.

De Gelderlander

Joey van den Berg was verbolgen over zijn rode kaart: ‘Ik vind dat hij ons een bepaald onrecht heeft aangedaan. Rens van Eijden staat op een meter afstand, dus het is sowieso geen doorgebroken speler. Daarnaast gebeuren dit soort duelletjes tien of 12 keer per wedstrijd. Ik houd hem niet zodanig vast dat het een overtreding is, op het moment dat ik de bal heb gaat hij liggen. Dat zou ik ook doen, maar ik vind het totaal geen rode kaart.'

Dus reageerde de middenvelder vol woede. Hij trok bijna de rode kaart uit de handen van de scheidsrechter. 'Ja, ik heb het gevoel dat hij ons een bepaald onrecht heeft aangedaan. Dan reageer ik daarop. Het is niet zo dat ik een doodschop gaf en een terechte rode kaart kreeg, dan reageer je namelijk heel anders. De reactie op deze kaart geeft wel weer wat ik er zelf van vind.' NEC moest dus nog ruim 45 minuten met tien man spelen, maar kwam toch weer op voorsprong. Uiteindelijk ging het in de laatste tien minuten mis. 'Het kost ons uiteindelijk toch de kop dat we met tien man staan. Ik kan hier echt slecht tegen wat deze beslissing is heel bepalend. Hoewel we absoluut hebben gestreden, het is klote dat we het dan op deze manier weggeven.'

Forza N.E.C.

Josef Kvida viel vrijdag in bij NEC toen de Nijmegenaren net met tien man kwamen te staan. Als vervanger van Sven Braken leek hij een of zelfs drie punten over de streep te trekken tegen FC Den Bosch, maar het werden er nul. Belangrijk moment was de rode kaart van Joey van den Berg vlak voor rust, in Kvidas ogen onterecht.

“Ongekend”, begon de Tsjech tegen ForzaNEC.nl. “De scheids heeft zo veel fouten gemaakt. Heel jammer. We hebben ervoor gestreden, gaven bijna geen kans weg, maar zij hadden aan het einde het geluk. Als je op 1-2 komt, moet je achterin compact blijven. In de tweede helft deed iedereen zijn best, maar krijgen we twee domme goals tegen.”

Van den Berg moest kort voor de rust bij een Bossche counter achter Sven Blummel aan en de aanvaller ging naar de grond, waarna scheidsrechter Joey Kooij rood gaf aan Van den Berg. “In mijn ogen was het onterecht”, sprak Kvida. “Rens liep er nog naast en zo veel deed Joey helemaal niet. Hoogstens een gele kaart, denk ik.”

Kvida speelt de laatste weken steeds vaker als linksback en niet meer centraal. “Dat is geen probleem. Ik heb bij Almere onder Jack de Gier ook al als linksback gespeeld en heb hem verteld dat ik dat ook kan. Ik ben blij met alle minuten die ik krijg. Dat ik vandaag op de bank begon, vind ik ook niet erg. Je krijgt altijd kansen en ik speel bijna iedere week.”

FOX Sports

Doelpuntenmaker Brahim Darri gaf aan waar het mis ging: “Ik denk dat het begon bij de rode kaart. Als je echter kijkt na de 1-2 dacht ik dat we de wedstrijd over de streep zouden trekken. Er was niets aan de hand, Okita en ik hadden zelfs nog wat kansen. Zij hebben vandaag onterecht gewonnen, maar zij trokken de wedstrijd wel over de streep. We wilden de lijn die begon tegen FC Volendam doortrekken, we hebben de afgelopen week een hele ontspannen sfeer gehad. Het team begint te staan, en we begonnen gewoon heel goed. We hebben onze rug heel goed gerecht met tien man, het was niet te zien dat we met een man minder stonden. Het is echter wel zo dat we het op het einde hebben weggegeven.”