Algemeen

FC Den Bosch - N.E.C. in de media

FC Den Bosch - N.E.C. in de media
N.E.C. heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In de wedstrijd tegen FC Den Bosch kreeg de ploeg klop met 3-0. Dit schreven de media over het duel.

Omroep Gelderland

Joshua Smits verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera van Omroep Gelderland. De doelman ging bij de eerste goal van FC Den Bosch de fout in door een verkeerde terugspeelbal waar spits Dennis Kaars van profiteerde. De spits kon koeltjes afmaken en zette de Brabantse ploeg op voorsprong. Smits: ''We beginnen al slecht aan de wedstrijd, geven al meteen een grote kans weg en dan ga ik in de fout met de opbouw als het niet kan. Ik wilde gaan opbouwen, maar dat was een slechte keus. Ik moest de lange bal spelen. Dan baal je, maar je kunt er niet in blijven hangen. Ik wil alles graag voetballend oplossen en dat gaat vaak goed, maar nu niet. Maar hier leer ik van, dit doe ik de volgende keer niet meer. Zeker niet.'' De keeper zag verder dat zijn ploeg ook geen vuist kon maken om de achterstand om te buigen. ''De tweede helft hebben we amper een kans gecreƫerd. We moeten er volle bak in, maar er komen geen kansen. Dat is eigenlijk triest. We weten dat het beter moet en daar moeten we hard aan blijven werken'', zo erkent de goalie.

FOX Sports

Ook Adrie Bogers was niet tevreden met het resultaat en het spel van zijn ploeg: ''FC Den Bosch startte beter en dat resulteerde al meteen in twee grote kans voor Den Bosch. Daarna had ik het gevoel dat wij het initiatief wat overnamen en kregen we een aantal kansen. Normaal zijn we ook redelijk doortastend in het scoren en het benutten van kansen, maar dat was vandaag niet het geval. En jammer genoeg maken we dan een fout achterin, waardoor we een goal weggeven. Daarna had ik het gevoel dat we nog konden gelijkmaken, maar als je dan net voor rust de tweede tegen krijgt weet je dat het lastig wordt. We hadden duidelijk moeite met de ruimtes achter de rug van onze verdediging en het opportunisme van Den Bosch."

ForzaNEC.nl

Sven Braken keek kritisch naar zichzelf en zijn ploeg naderhand. Bij ForzaNEC.nl sprak hij: "We begonnen slap aan de wedstrijd en kwamen knullig op achterstand. Dan moet je voor elkaar door het vuur gaan om de fout te herstellen en dat deden we niet. We moeten nu hard gaan trainen en er weer staan tegen FC Emmen.'' Na de nederlaag ging de spits ook nog in op de onvrede van de supporters. ''Het publiek was boos, begrijpelijk natuurlijk. Het minste wat je dan kunt doen is dat je er voor hen bent. Ze hebben hun emotie kunnen tonen'', aldus Braken.

Oefenduel Donderdag 19 juli 2018 Sportcomplex de Streepjesberg
Helders Elftal
20:00
N.E.C.

Stand Jupiler League