Algemeen

FC Eindhoven – N.E.C. in de media

De tweede seizoenshelft werd gistermiddag voor N.E.C. met een nederlaag ingeluid. In het regenachtige Eindhoven, waar FC Eindhoven de tegenstander was, werd met 3-2 verloren. Na een 1-0 tussenstand draaide de Nijmegenaren de achterstand binnen het kwartier in het tweede bedrijf om tot een 1-2 voorsprong. De Eindhovenaren toonde echter dezelfde veerkracht in het laatste kwartier, waardoor N.E.C. de wedstrijd kort voor het einde van de wedstrijd verloren zag gaan: 3-2. Dit schreven de media over het duel.

De Gelderlander

Mike Trésor Ndayishimiye luidde met de gelijkmaker, kort na zijn invalbeurt, de wederopstanding van N.E.C. in. Na een goede actie van Terry Lartey-Sanniez tikte de Belg van dichtbij binnen. ‘’Ik verlangde naar een goal, hopelijk volgen er meer. Ik probeer te bewijzen dat ik meer speelminuten verdien’’, aldus de 19-jarige buitenspeler. Toch gingen de Nijmegenaren opnieuw onderuit. Ndayishimiye: ‘’Na de rust zorgden we voor nieuw elan. Daar haal ik een positief punt uit deze wedstrijd. Met de jonge jongens ging het beter en kregen we het eventjes voor elkaar. Maar we laten het weer liggen, niet voor de eerste keer dit seizoen.’’

Omroep Gelderland

‘’De eerste helft kwamen we er niet doorheen. Zij zetten ons goed onder druk en we komen met 1-0 achter. Na rust probeerden we er veel meer energie, beweging en diepgang in te leggen. Dan komen we op 1-2 en dat moeten we dan vasthouden. Ik voelde vertrouwen en maakte me geen zorgen, maar plots valt dan die 2-2. We geven het weer weg. Dat doen we als team, we moeten de ruimtes dichthouden’’, stelt Ole Romeny gevraagd naar hoe hij deze wedstrijd beleefde.

Hij vervolgt: ‘’Marco van Duin pakt nog een paar geweldige ballen, aan hem lag het zeker niet. Dit moeten we onszelf aanrekenen, dit gebeurde ons de eerste seizoenshelft ook al te vaak. Na Spanje hadden we weer vertrouwen. Daar leveren we een goede prestatie tegen Hannover, een Bundesligaclub. Een week later staan we vijftiende in de competitie. Dat is echt belachelijk. Het klinkt als een cliché, maar we moeten naar de volgende wedstrijd kijken en de draad zo snel mogelijk weer oppakken.’’

FOX Sports

Aanvoerder Rens van Eijden stond na afloop van de wedstrijd tegen FC Eindhoven FOX Sports te woord: ‘’Ik schrok van onszelf in de eerste helft. We hadden de neuzen weer dezelfde kant opstaan, klaar voor de start van de tweede seizoenshelft, maar daar zag ik heel weinig van terug de eerste helft. In een klein gedeelte van de tweede helft zie je wel welke kwaliteiten we hebben. Maar goed, uiteindelijk sta je met lege handen. Het is een hele zure situatie en we moeten met elkaar weer aan de slag om dit te verwerken en door te gaan naar volgende week.’’

‘’De eerste helft waren we voetballend gewoon niet goed genoeg. Vandaar dat ik ervoor koos om het in de tweede helft wat om te gooien. We moesten het wat hogerop zoeken, vandaar ook de wissel Romeny voor Achahbar. Dat bleek goed te helpen, want we kregen direct na rust een kans via Okita. Daarna draaien we in korte tijd de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. En op dat moment verwacht ik dat we de wedstrijd onder controle hebben, maar de beslissing blijft uit. En dan krijgen we op ongelukkige wijze een strafschop tegen en staat het 2-2. En uiteindelijk verlies je hem dan ook nog. Zo kan het gaan in deze competitie. We moeten meer lak hebben aan anderen en pakken wat je pakken kan. Dat hebben we niet gedaan. We hebben vandaag weer een flinke deuk opgelopen’’, vertelt trainer Jack de Gier.