Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes De Graafschap - N.E.C.

Feitjes en Weetjes De Graafschap - N.E.C.

Aanstaande zondag speelt N.E.C. de derde uitwedstrijd van dit seizoen. De Graafschap is de tegenstander op de Vijverberg. Lees je nu alvast in over onze tegenstander en N.E.C. door onderstaande feitjes en weetjes te lezen! 

De laatste jaren weet N.E.C. vaak resultaat te halen uit de wedstrijden tegen de ploeg uit Doetinchem. Zo dateert de laatste nederlaag tegen de superboeren alweer uit 2011, toen er met 1-0 werd verloren op de Vijverberg. Maar van de laatste vier wedstrijden, kon er in drie edities geen winnaar aangewezen worden. Zo werd er één keer met 1-3 gewonnen en eindigden de wedstrijd driemaal in een 1-1 gelijkspel. Ook vorig seizoen werden de punten gelijk verdeeld over de twee ploegen. 

De Graafschap is geen onbekende voor N.E.C. In 1960 speelden beide clubs namelijk al voor het eerst tegen elkaar, deze wedstrijd eindigde destijds in een 1-6 overwinning voor de Nijmegenaren.

Sinds die wedstrijd in 1960 was De Graafschap nog 77 keer de tegenstander van N.E.C. in een officiële ontmoeting. Uit al deze ontmoetingen is te concluderen dat de teams elkaar redelijk in evenwicht houden, met een licht voordeel aan de kant van N.E.C. Namelijk 33 keer trok de ploeg in het Rood, Groen en Zwart aan het langste eind, negentien keer eindigde de wedstrijd in een remise en de overige 26 ontmoetingen moest N.E.C. haar meerdere erkennen in De Graafschap. 

Voor hoofdtrainer Rogier Meijer is De Graafschap zeker geen onbekende, hij heeft namelijk als speler 254 wedstrijden gespeeld in het blauw en wit. Zeven duels hiervan waren tegen N.E.C., waarbij hij er één wist te winnen van de Nijmegenaren.  

De Superboeren lieten al zien makkelijk te kunnen scoren dit seizoen. Zo begonnen ze sterk aan de competitie, door met 4-2 en 4-0 te winnen van FC Den Bosch en Roda JC. Ook afgelopen maandag wist de ploeg uit Doetinchem drie keer het net te vinden, maar desondanks verloren ze teleurstellend met maar liefst 7-3 van Jong AZ.  

Tegelijkertijd hoopt de jonge ploeg van N.E.C. zich deze week te revancheren van het teleurstellende verlies tegen Almere City FC (0-1).  

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31