Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes Jong PSV - N.E.C.

Feitjes en Weetjes Jong PSV - N.E.C.

Op dinsdagavond speelt N.E.C. een doordeweekse wedstrijd tegen Jong PSV. Op PSV Campus de Herdgang zullen de ploegen aantreden voor speelronde 7, die niet eerder gespeeld werd in verband met interlandverplichtingen. Kom aan de hand van leuke feitjes en weetjes, alvast in de stemming voor deze ontmoeting met de Eindhovenaren.

Sinds het seizoen 2013/14 is Jong PSV terug te vinden op het tweede niveau van Nederland. In deze hierop volgende zeven seizoenen was N.E.C. ook vier jaar actief in deze divisie, wat resulteerde in zeven ontmoetingen met de Eindhovense ploeg. De Nijmegenaren wisten hiervan vier keer te winnen van Jong PSV, twee keer speelden de ploegen gelijk en bij de allereerste ontmoeting was de overwinning voor de ploeg uit de lichtstad. N.E.C. is dus, na die verliespartij, al een tijd ongeslagen tegen Jong PSV.

Ondanks dat N.E.C. in veel van deze ontmoetingen aan het langste eind trok, is Jong PSV vaak een lastige horde om te nemen. Dit resulteert regelmatig in spannende en gelijkwaardige wedstrijden. Er staan dan ook vaak hoge scores op het scorebord aan het eind van de wedstrijden. In zeven ontmoetingen vielen er maar liefst 28 goals, wat neer komt op gemiddeld vier treffers per wedstrijd. Uitschieters hierin waren het 4-4 gelijkspel in 2018, het 3-3 gelijkspel in 2017 en de 5-2 overwinning in 2015.

Hoewel Jong PSV pas zeven keer de tegenstander was voor N.E.C., is de Herdgang geen onbekend terrein voor onze aanvoerder, Rens van Eijden. De centraal verdediger speelde namelijk zeven jaar in de jeugd van PSV. Hij kwam in Eindhoven tot één optreden in het eerste elftal, op 11 april 2007 viel hij namelijk in tegen Liverpool in de Champions League. Na een jaar bij Willem II kwam hij vervolgens bij N.E.C. terecht en hier groeide hij uit tot een echte leider.

Zowel N.E.C. als Jong PSV speelden vrijdag voor het laatst een competitiewedstrijd. N.E.C. wist overtuigend te winnen van Jong FC Utrecht, waar de eindstand 1-4 was. Jong PSV ging pijnlijk onderuit in Noord-Holland. Daar werd met flinke cijfers verloren van FC Volendam, de Eindhovenaren kregen vijf treffers om de oren, waar het er zelf slechts één wist te maken. De beloften uit het zuiden zullen er morgen dus extra op gebrand zijn om te winnen.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36