Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes MVV Maastricht - N.E.C.

Feitjes en weetjes MVV Maastricht - N.E.C.

Vrijdag staat de tweede wedstrijd uit de tweede seizoenshelft op het programma. N.E.C. gaat dan op bezoek bij MVV in Stadion de Geusselt in Maastricht. Bekijk hieronder alvast verschillende leuke feitjes en weetjes over het duel tegen de Limburgse club.

Eerder dit seizoen stonden beide club tegenover elkaar in De Goffert, toen werd het 2-0 voor N.E.C. De doelpunten die avond kwamen van Jonathan Okita. Hij deed zijn oude club tot twee keer toe pijn.

De geboren Duitser is samen met Mattijs Branderhorst de enige met een verleden bij de Sterrendragers. Okita kwam direct van MVV over, Branderhorst werd eerder uitgeleend door Willem II uitgeleend aan MVV Maastricht.

MVV Maastricht is de tweede seizoenshelft goed van start gegaan. Waar de Limburgers in de eerste helft van de competitie nog in de onderste regionen bivakeerden, wonnen ze voor de winterstop met 4-1 van Helmond Sport. Afgelopen zondag werd een zekere overwinning in de derby tegen Roda JC in de blessuretijd uit handen gegeven (2-2). Desondanks heeft MVV met vier punten in de laatste twee duel in ieder geval voor even afscheid genomen van de onderste plaatsen.

Ten opzichte van de laatste confrontatie tussen beide ploegen is er het een en ander veranderd in de selectie van MVV. Het contract van Maxime Gunst en Pieter Nys zijn kort na de wedstrijd in oktober ontbonden. Maxime Gunst vond vorige week onderdak bij aartsrivaal Roda JC, terwijl Nys nog zoekt naar een club.

In de Geusselt heeft N.E.C. het altijd zwaar. Uit de 26 gespeelde wedstrijden werden er tien verloren, tien gewonnen en zes gelijk gespeeld. MVV scoorde in die wedstrijden 34 keer en N.E.C. 26 keer.

De laatste uitoverwinning dateert dan ook van 20 maart 2015. Vorig seizoen werd met 1-1 gelijkgespeeld en in 2018 werd er met 4-1 verloren. In die wedstrijd scoorde Okita nog voor de tegenstander van aanstaande vrijdag.

Bij MVV kennen we één speler met een verleden bij N.E.C. Marnick Vermijl speelde ooit zijn thuiswedstrijden in De Goffert. In 2013/14 werd hij gehuurd van Manchester United.

Scheidsrechter vrijdag is Edwin van de Graaf. Hij floot N.E.C. dit seizoen alleen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Deze wedstrijd eindigde in 1-1 nadat, wederom, Okita de treffer voor zijn rekening nam. Hij kon binnenschieten nadat Velikonja de bal subtiel verlengde.

In 2017 floot Van de Graaf ook al een wedstrijd tussen N.E.C. en MVV. In de Goffert werd het destijds 4-1. De Nijmeegse doelpunten kwamen op naam van Golla, Rayhi, Kadioglu en Groeneveld.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36