Algemeen

Feitjes en weetjes N.E.C. - Heracles Almelo

N.E.C. maakt zich op voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van vanavond. Er wordt om 18.45 uur afgetrapt in het Goffertstadion. Middels een aantal leuke feitjes en weetjes over beide ploegen kom jij alvast in de stemming voor deze confrontatie!

Heracles Almelo kwam in het seizoen 1962-1963 voor het eerst uit in de Eredivisie. In de periode daarna degradeerde de ploeg en kwam het gedurende langere tijd uit in de Eerste Divisie. In 2005 dwong trainer Peter Bosz promotie naar de Eredivisie af met Heracles, sindsdien zijn de Heraclieden niet meer gedegradeerd.

N.E.C. speelde haar eerste thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Almelo op 20 september 1936. Onder leiding van Coen Delsen eindigde de wedsdtrijd in een 2-4 nederlaag.

N.E.C. en Heracles stonden in totaal 84 keer tegenover elkaar. De Nijmegenaren wonnen 37 keer, 16 keer trok de ploeg uit Almelo aan het langste eind en beide ploegen remiseerden 31 duels. De laatste confrontatie dateert uit 2017, toen N.E.C. met 3-1 won in de eigen Goffert.

Tijdens de 3-1 overwinning tegen Heracles waren er 11.700 bezoekers aanwezig. In de eerste helft scoorde Julian von Haacke de gelijkmaker. Na dat doelpunt werd er snel weer een doelpunt gemaakt, Michael Heinloth schoot de 2-1 binnen. In de tweede helft werd de wedstrijd beslist met een eigen doelpunt van Justin Hoogma.

Het duel in het Goffertstadion staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Hij wordt daarbij geassisteerd door Mark Janssen en Thomas Krijt. Vierde official is Robin Vereijken. Als VAR neemt Edwin van de Graaf plaats in Zeist en hij wordt daarbij geassisteerd door Patrick Inia als assistent-VAR.

N.E.C. heeft na 18 wedstrijden 25 punten bij elkaar verzameld en staat daarmee op een nette 9e plek op de ranglijst. Heracles heeft na 18 wedstrijden 18 punten bij elkaar gesprokkeld. De ploeg uit Almelo staat daarmee 13e in de competitie.