Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes N.E.C. - Jong Ajax

Feitjes en weetjes N.E.C. - Jong Ajax

Aanstaande vrijdag speelt N.E.C. haar thuiswedstrijd tegen kersverse koploper Jong Ajax. Om 20.00 uur treden beide ploegen aan in het Goffertstadion. Kom alvast een beetje in de stemming met de leukste feitjes en weetjes over beide ploegen.

Eerder dit seizoen tekende N.E.C. in de slotminuten van het duel voor 3-3. Josef Kvida zette de gelijkmaker in de blessuretijd op het scorebord. De Amsterdammers zullen dus met revanchegevoelens afreizen richting Nijmegen.

Waar N.E.C. op De Toekomst nog nooit wist te winnen van Jong Ajax (tweemaal gelijk en twee nederlagen), lukte dat wel al in De Goffert. Ondanks de nederlaag afgelopen seizoen (1-2) werd er daarvoor twee keer op een rij met 2-1 gewonnen.

In de Nijmeegse gelederen vinden we een paar spelers terug met een verleden bij Ajax. Terry Lartey Sanniez, Zian Flemming en Norbert Alblas waren zelfs nog onderdeel van de ploeg die kampioen werd in het seizoen 2017-2018. Ook Bas Kuipers en Tom Overtoom hebben een verleden bij de Amsterdammers.

Mitchell van der Gaag is vrijdag weer even terug in De Goffert. In het seizoen 1989/90 speelde hij tien wedstrijden voor N.E.C. waarin hij twee keer scoorde. Hij werd gehuurd van PSV. Als trainer is Van der Gaag nog ongeslagen tegen N.E.C. In twee confrontaties (als trainer van Excelsior) won hij met (0-1) en werd het eenmaal gelijk (2-2).

Betere cijfers kan N.E.C. overleggen over twee wedstrijden met scheidsrechter Van der Laan. In de twee wedstrijden waarin hij de leiding had werd thuis met 4-1 gewonnen van Jong FC Utrecht en met 2-3 gewonnen op bezoek bij FC Volendam.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36