Feitjes & Weetjes

Feitjes & Weetjes FC Eindhoven

Feitjes & Weetjes FC Eindhoven

Vrijdag mag N.E.C. weer in eigen huis aankomen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven komt op bezoek in Nijmegen. De Eindhovenaren hebben zichzelf na een zeer magere start van het seizoen opgericht, met vijf punten uit de laatste 3 wedstrijden. Tegen titelkandidaten Roda JC en FC Twente werd verdienstelijk gelijkgespeeld, Jong Ajax werd met 0-3 verslagen.

FC Eindhoven staat met deze vijf punten op de zeventiende plaats. Hieronder vind je de belangrijkste feitjes en weetjes over beide ploegen en de confrontaties tussen de teams.

N.E.C. ontmoette FC Eindhoven 37 keer eerder in de historie. Deze wedstrijden brachten een positieve balans voor de rood-groen-zwarten: 21 maal werd er gewonnen, vijf keer bleef de stand gelijk en elf keer won FC Eindhoven. Vorig seizoen won N.E.C. in de Goffert, FC Eindhoven won in het eigen Jan Louwers Stadion.

Nadat de ploegen elkaar onafgebroken troffen tussen 1983 en 1994, speelden ze tussen 1994 en 2009 geen enkele keer tegen elkaar.

Ex-Jong N.E.C. doelman Guy Smit staat sinds deze zomer onder contract bij de Eindhovenaren.

Twaalf van de zestien doelpunten van N.E.C. kwamen dit seizoen van de voeten van Anass Achahbar of Sven Braken. Bij FC Eindhoven maakte vijf verschillende doelpuntenmakers zes doelpunten.

In het kampioensjaar van 2015 was FC Eindhoven één van de drie ploegen die N.E.C. wisten te verslaan: in het Jan Louwers Stadion werd het 3-0 voor de Eindhovenaren.

Voorbereiding Dinsdag 2 juli 2019 Sportpark de Passelegt
Overasseltse Boys
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie