Algemeen

Ferdi Kadioglu verlengt contract tot medio 2021

Ferdi Kadioglu verlengt contract tot medio 2021
Ferdi Kadioglu heeft zijn contract bij N.E.C. tot medio 2021 verlengd. De zelf opgeleide Kadioglu zette na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn handtekening onder een nieuw contract. De vorige verbintenis liep nog tot juli 2019.

De 18-jarige Kadioglu speelt al vanaf de E-pupillen bij N.E.C. en doorliep alle jeugdelftallen van de Voetbal Academie N.E.C. Met de ingang van het seizoen 2016-2017 maakt hij onderdeel uit van de eerste selectie van N.E.C. Hij kwam al in 38 wedstrijden in actie, maakte daarin vijf doelpunten en gaf zes assists. Op 28 augustus 2016 debuteerde de Kadioglu als invaller in de uitwedstrijd tegen AZ. Hij was daarmee de jongste debutant van N.E.C. in de Eredivisie: 16 jaar en 326 dagen. Zijn basisdebuut maakte het talent kort daarna in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag op 21 september 2016.

Als jeugdinternational werd Kadioglu opgenomen in de selecties van Nederland onder 16, 17, 18 en 19 jaar. Hij speelde met Oranje O19 op het EK afgelopen zomer. Ook bewees het talent zijn waarde afgelopen week nog bij de EK kwalificatiereeks met onder meer drie doelpunten en één assist in drie wedstrijden.

'Samen met ons verder groeien'

Technisch directeur Remco Oversier is zeer verheugd met de verlenging van de overeenkomst van Kadioglu: "We zijn heel erg trots dat Ferdi, als gezicht van onze florerende jeugdopleiding en als kind van de club, zijn overeenkomst openbreekt en voor een mooie periode verlengd. Dit is ook een prachtig signaal naar iedereen die met hem werkt en heeft gewerkt, zowel bij de jeugd als bij het eerste. Het verlengen van deze overeenkomst geeft aan dat hij, samen met ons, verder wil groeien."

'Geweldig staande gehouden'

Oversier gaat ook nog kort in op de afgelopen periode: "We hebben er geen geheim van gemaakt dat we Ferdi liever niet kwijt wilden raken afgelopen zomer gedurende de transferperiode. Ondanks dat er heel veel op hem is afgekomen, heeft hij zich, als jonge jongen, geweldig staande gehouden. Na de transferdeadline hebben we direct de gesprekken op constructieve wijze hervat, met de focus op N.E.C. en zijn eigen ontwikkeling. We zijn blij en trots dat we een van de grootste talenten van Nederland voorlopig nog in het mooie Nijmegen kunnen bewonderen."

'Als speler en als persoon ontwikkeld'

Ook Kadioglu is blij met het openbreken van de overeenkomst: "Ik voel me goed bij N.E.C en heb vertrouwen in de club. Ik heb me hier als speler en als persoon kunnen ontwikkelen. We gaan door met hard werken aan de ambitie die we allebei hebben: N.E.C weer naar de Eredivisie te brengen."
Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 18 januari 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Telstar

Stand Keuken Kampioen Divisie
10 Almere City 28
11 FC Volendam 27
12 RKC Waalwijk 26
13 MVV Maastr. 26
14 FC Eindhoven 25
15 NEC 25
16 Telstar 23
17 Helmond Sp. 14
18 Jong Utrecht 14
19 Jong AZ 13