Persuurtje

François Gesthuizen: ''Aan de bal moet het beter''

François Gesthuizen: ''Aan de bal moet het beter''

Vandaag keek trainer/coach François Gesthuizen tijdens het wekelijkse persuurtje vooruit op de wedstrijd van morgen tegen FC Dordrecht. De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie is een ware angstgegner voor N.E.C., gezien de Nijmegenaren in de historie slechts tweemaal wonnen (van de dertien optredens) op bezoek bij de Schapenkoppen. Reden genoeg voor de trainer om het team op scherp te zetten.

“Laten we beginnen met dat winst belangrijk is. Je krijgt een beetje aansluiting bovenin en slaat een klein gat met de ploegen onder je. We kunnen wel zeggen dat we na de eerste speelronde ongeslagen zijn, maar we moeten dat wel kracht bijzetten door er een goed vervolg aan te geven’’, start Gesthuizen. “FC Den Bosch stond ook onderaan toen we daar op bezoek gingen. Dat is gewoon een valkuil. We hebben misschien te veel gelijk gespeeld.”

Aanvoerder en captain Rens van Eijden lijkt aardig op de weg terug. “Hij heeft bij Jong N.E.C. een hele wedstrijd gespeeld en dat betekent dat die er aankomt. Het is nu wachten op de reactie van zijn lichaam en hij zal ook weer langzaam in het ritme moeten komen. Zelf is hij tevreden met de ontwikkelingen en dat hij pijnvrij kan trainen.” Of de aanvoerder in actie gaan komen morgen in Dordrecht laat de oefenmeester in het midden.

De trainer kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen wedstrijd tegen De Graafschap. “We speelden met drie nieuwe basisspelers: Bart van Rooij, Frank Sturing en Jonathan Okita. Bart speelde een prima wedstrijd. Ik heb hem al twee jaar in de jeugd getraind en ken hem dus goed. Van buitenaf werd wel eens gevraagd waarom hij geen kans kreeg, maar daar heeft hij op gewacht en die kans heeft hij gepakt.”

Over de tegenstander is Gesthuizen duidelijk: “Ze spelen defensief met veel mensen achter de bal. Ze wachten op het juiste moment en zijn gevaarlijk in spelhervattingen. Ze spelen heel compact en dat vraagt wat van ons. Ze hebben veel snelheid verloren toen Cijntje deze zomer wegging, maar je ziet dat ze afgelopen week bij FC Volendam alsnog een punt kunnen behalen, ondanks dat ze langere tijd met de rug tegen de muur stonden. We hebben daarom bij de trainingen accenten gelegd op de opbouw, want aan de bal moet het echt beter. Als dat beter wordt, kunnen we meer kansen creëren en daar moeten we naartoe.”

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31