Algemeen

Gesthuizen: "Excelsior hetzelfde als Volendam"

Gesthuizen: "Excelsior hetzelfde als Volendam"

Morgen speelt N.E.C. de doorgaans lastige uitwedstrijd bij Excelsior waarbij ook de tweede periode op het spel staat. Daarbij heeft de ploeg nog een appeltje te schillen met de tegenstander na de bekeruitschakeling in oktober. François Gesthuizen keek na de afsluitende training vooruit met de aanwezige media.

Voor Gesthuizen is er niets veranderd na de nederlaag van afgelopen vrijdag. “We waren ondanks de goede reeks absoluut niet in de veronderstelling dat het een makkie zou gaan worden, alsof het allemaal van een leien dakje ging. Vanzelfsprekend onderschatten we geen enkele wedstrijd. Iedere wedstrijd moeten we keihard werken en ook nu kijken we wat we als team kunnen verbeteren ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Volendam. Dat verandert niet.” In Volendam kwamen bepaalde punten aan het licht waar de ploeg kwetsbaar was. “Zeker in de eerste helft en vooral aan de bal. We hebben er moeite mee als we de bal hebben en de tegenstander ons hoog onder druk zet.”

Na de wedstrijd was Gesthuizen dan ook kritisch. “Met de serie die we neer hebben gezet hebben mensen misschien een hoger verwachtingspatroon gekregen. Daarvoor verlies je zeven of acht wedstrijden niet, mensen verwachten ook dat je dan van Volendam wint. Alleen wij weten wel waar we mee bezig zijn. We moeten nog stappen maken, kijkend naar de stand ga je dan alleen van de vierde naar de achtste plaats, dat ziet er anders uit. Het verwachtingspatroon stijgt als je hoog staat. Als je echt stappen wil zetten moet je ook dit soort wedstrijden gaan winnen.”

Vooruitkijkend naar Excelsior merkt de oefenmeester wel op dat die ploeg een beetje dezelfde bedoelingen heeft als FC Volendam. “Ja, de intentie is hetzelfde, maar ze geven wel wat meer ruimte weg. Je zult ook nu aan de bal kwaliteit moeten leveren. We hebben meerdere wedstrijden teruggekeken van hen, waaronder de bekerwedstrijd. Daar speelde we de eerste helft goed onder de druk uit.” Gesthuizen herhaalt wel dat er punten gepakt moeten worden tegen concurrenten. “Het wordt een pittige wedstrijd. Vorige week zei ik ook al we zullen een keer punten moeten pakken tegen de grotere ploegen. De Graafschap, Go Ahead, NAC en nu FC Volendam, we hebben er nog niet tegen gewonnen.”

Wel beschikt het trainerstrio over een fitte selectie. “Het is vervelend voor Norbert (Alblas) dat hij altijd de enige is die genoemd wordt. Hij heeft een langdurige blessure. Hoe je het went of keert, voor de trainers is het een voordeel, je hebt meer te kiezen. Je kunt kritischer kijken naar wedstrijden die je gespeeld hebt, ook als het goed gaat. We kijken altijd naar wat we nodig hebben en dan kun je kijken naar poppetjes.”

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36