Voorbeschouwing

Gesthuizen: 'We hebben geen geweldige wedstrijd gespeeld'

Gesthuizen: 'We hebben geen geweldige wedstrijd gespeeld'

Morgen speelt N.E.C. de uitwedstrijd tegen MVV in Stadion de Geusselt in Maastricht. Samen met de aanwezige pers blikte François Gesthuizen vooruit op de ontmoeting in de Limburgse hoofdstad.

Op de afsluitende training konden de trainers weer beschikken over een fitte selectie, alleen keepers Job Schuurman en Norbert Alblas waren niet van de partij. Sommige spelers haken net weer aan bij de training na een (lichte) blessure, zij zullen morgen nog niet in actie komen. Zian Flemming daarentegen zal weer plaatsnemen in de basisopstelling, nadat hij voor één wedstrijd geschorst was afgelopen zondag. “Zian gaat gewoon spelen. Dirk Proper zal daarvoor weer plaatsnemen op de bank. Als iemand niet speelt kun je wel helemaal gaan schuiven met spelers, maar het is dan beter om een speler in te plaatsen die op die positie uit de voeten kan.”

Proper, die afgelopen zondag 78 minuten speeltijd vol mocht maken, zal dus morgen op de bank starten. “Dirk begon tegen FC Den Bosch wat onwennig, tweede helft ging dat wel wat beter. We moeten goed kijken naar de fysieke belasting van hem. Het gaat allemaal sneller. Hij kan het niveau zeker aan, we weten allemaal en hij ook, dat het beter kan. Alleen hij is net pas aangesloten, dus dat is wel weer een keuze die we moeten maken.”

Volgens Gesthuizen gaat de zin ‘never change a winning team’ niet op bij N.E.C. “We moeten eerlijk zijn, we hebben geen geweldige wedstrijd gespeeld. We kijken dan ook naar hoe jongens gefunctioneerd hebben. We nemen dat mee in de opstelling. We willen dominant zijn, maar zeker de eerste helft is dat niet gelukt. Als we aan de bal beter bent, kunnen we de tegenstander langer onder druk zetten en wedstrijden eerder beslissen. Dat is de kant die we op willen.”

De tegenstander is goed geanalyseerd. “Je zou zeggen dat ze veel vertrouwen hebben opgedaan afgelopen weekend, maar de blessuretijd heeft ze wel genekt.” De oefenmeester doelt op de twee late treffers van Roda JC in de derby, waardoor de punten werden gedeeld in Kerkrade (2-2). “Voorin zijn ze wat onvoorspelbaar, vooral met hun snelheid. Het is ook de vraag of Van den Hurk gaat spelen, die was geblesseerd. Achterin zijn ze wel kwetsbaar, maar ook heel comapct. Uiteindelijk wel een ploeg waar we van kunnen en moeten winnen als we scherp genoeg zijn.”

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36