Algemeen

Informatie supporters en relaties competitieduels tijdens coronamaatregelen

Informatie supporters en relaties competitieduels tijdens coronamaatregelen

Enige tijd geleden presenteerde de KNVB het nieuwe protocol omtrent de veilige opstart van het betaald voetbalseizoen 2020-2021. Middels dit plan wordt de meest optimale situatie gecreëerd om zoveel mogelijk supporters en relaties een thuiswedstrijd van N.E.C. te laten bijwonen, aan de hand van de maatregelen van het RIVM. 

N.E.C. is verheugd dat de situatie voor het spelen van competitiewedstrijden zonder publiek vroegtijdig aan de kant is geschoven. Het afwerken van wedstrijden met beperkt publiek zal echter ook de nodige consequenties met zich meebrengen. We gaan uit van begrip van onze supporters en relaties, waarbij zij ervan uit kunnen gaan dat N.E.C. op een creatieve manier de stadionbezetting gaat invullen. Onderstaand wordt een aantal punten benoemd waar we met elkaar rekening mee moeten houden, zolang de maatregelen van het RIVM gelden. 

· Seizoenkaarthouders hebben te allen tijde voorrang op supporters die losse kaarten kopen. 

· Supporters en relaties moeten er rekening mee houden dat zij waarschijnlijk niet op hun eigen plek kunnen zitten.*

· Indien minder supporters en relaties binnen kunnen dan dat er seizoenkaarthouders zijn, zal N.E.C. een eerlijk selectiebeleid invoeren. Supporters en relaties zullen in dit geval (bijvoorbeeld) om en om wedstrijden kunnen bezoeken. 

· Voorafgaand aan de wedstrijd moet er rekening gehouden worden met een gezondheidscheck, registratie van bezoekers in het stadion en tijdssloten wanneer je als supporter en relatie het stadion mag betreden en verlaten. 

Desondanks is het een overwinning dat, zij het middels strikte richtlijnen, N.E.C. supporters en relaties mag ontvangen in het Goffertstadion. Echter kan N.E.C. het niet alleen en wil het een beroep doen op eenieder zijn verantwoordelijkheid voor wat betreft de richtlijnen. Alleen met elkaar kunnen we voorkomen dat de KNVB/RIVM verregaande maatregelen, zoals het staken van een wedstrijd en/of spelen zonder publiek, dient te nemen. We kijken er dan ook naar uit om samen, binnen de geldende richtlijnen, toe te werken naar een steeds vollere Goffert. De voorbije weken heeft N.E.C. met haar supportersgeledingen gesproken over het optimaal laten verlopen van een wedstrijdbezoek. Onder aanvoering van een interne projectgroep zullen de diverse ideeën verder uitgewerkt worden. Een optimale wedstrijdbeleving zal altijd als uitgangspunt dienen. 

#SamenTenStrijde, juist nu!

*Er wordt wel gekeken naar families die bij elkaar kunnen zitten, en zoveel als mogelijk rekening gehouden met de stadionplek waar de supporter zit. 

Oefenduel Dinsdag 11 augustus 2020 Sportlaan 3 Veldhoven
v.v. UNA
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35