Algemeen

Jack de Gier: ‘De stabiliteit en de vorm moet groeien’

Jack de Gier: ‘De stabiliteit en de vorm moet groeien’

N.E.C. gaat na de overwinning op Jong AZ op bezoek bij het volgende jeugdteam: Jong Ajax. De Nijmegenaren zullen op de Toekomst op zoek gaan naar de volgende driepunter om een serie te starten en niet te ver achterop te raken bij de top van de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. heeft tot nu 21 punten verzameld uit 12 wedstrijden, en heeft daarmee de zevende plaats in bezit. Jong Ajax heeft tot nu toe 16 punten gepakt en bezet de tiende plaats. Jack de Gier liet donderdag bij het wekelijkse persmomentje verschillende onderwerpen de revue passeren.

De trainer/coach begon met goed nieuws uit de selectie: “Mart Dijkstra traint weer mee en maakt zeker aanspraak op een basisplaats. Buiten Norbert Alblas en Randy Wolters, die beiden langdurig geblesseerd zijn, is iedereen er weer bij. Het is voor een trainer fijn om zo’n luxeprobleem te hebben.”

Desgevraagd ging de Gier even in op de invalbeurt van Anass Achahbar: “Achahbar heeft een hele goede invalbeurt neergezet tegen Jong AZ, dat heb ik hem ook verteld. Op deze manier laat hij zichzelf duidelijk zien. Ik wil dezelfde instelling bij alle spelers zien vanaf het begin. De wedstrijd tegen Jong AZ had eigenlijk twee gezichten. De eerste helft was collectief niet goed genoeg van onze kant. De tweede helft rechtten wij onze rug vanuit een moeilijke situatie en maken we drie goals. In de tweede helft zag ik wel dingen die graag terug wil zien op meerdere facetten. Dus dat geldt niet alleen voor Anass, maar voor iedereen.

Vervolgens blikte de trainer/coach van N.E.C. vooruit op de aankomende tegenstander: “Ik roep het elke week, en ik blijf dat doen: elke wedstrijd in de Keuken Kampioen is gewoon harstikke moeilijk. Wij moeten vooral naar onszelf kijken. De stabiliteit en de vorm moeten groeien, en we moeten de jongens fit houden. Daar ligt een groot gedeelte van het stroeve seizoen tot nu toe. We moeten echter niet vergeten dat we toch gewoon 21 punten hebben. Die punten moeten ons vertrouwen geven om de volgende stap te maken. Ik heb vandaag op de training gekozen om vooral het accent te leggen op duelkracht, met het oog op Jong Ajax gericht.”

Keuken Kampioen Divisie Maandag 22 april 2019 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
RKC Waalwijk

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Den Bosch 57
7 RKC Waalwijk 53
8 TOP Oss 53
9 Jong Ajax 52
10 Roda JC 52
11 NEC 51
12 SC Cambuur 51
13 MVV Maastr. 50
14 FC Eindhoven 48
15 Telstar 44