Persuurtje

Jack de Gier: ‘’We doen er alles aan om het tij te keren’’

Jack de Gier: ‘’We doen er alles aan om het tij te keren’’

Morgenavond staat voor N.E.C. de onderlinge confrontatie met SC Telstar op het programma. Na de valse start van afgelopen zondag, waar met 3-2 werd verloren van FC Eindhoven, hoopt de ploeg van trainer Jack de Gier tegen de Witte Leeuwen weer eens de drie punten in Nijmegen te houden. Tijdens het wekelijkse persrondje ging De Gier in op de wedstrijd van morgen.

‘’Vorige week was een behoorlijk valse start’’, start de trainer van de Nijmegenaren. ‘’We kwamen fris en energiek terug uit Spanje en hadden er veel vertrouwen in dat we sterker aan de tweede seizoenshelft zouden starten. In die zin stelde me dat afgelopen week behoorlijk teleur. Maar het is niet zo dat we er allemaal met de pet naar gooien. De jongens hebben net ook afzonderlijk allemaal langer doorgetraind met loopoefeningen en schieten op goal. Aan de mindset is niets mis. Alleen we hebben het mentaal momenteel zwaar en dat je dan klap na klap krijgt helpt niet mee. We doen er alles aan om het tij te keren en we zijn gretig om het morgen te laten zien.’’

SC Telstar

De 50-jarige trainer is dan ook strijdbaar. ‘’Ik heb er het volste vertrouwen in dat wij de wedstrijd morgen gaan winnen. We hebben een goede trainingsweek gedraaid en morgen hebben we het thuispubliek achter ons. Zij kunnen ons dat extra zetje geven. Het is begrijpelijk dat ze momenteel wat sceptisch zijn, maar met de juiste wisselwerking kunnen zij ons op mentaal vlak heel erg ondersteunen. We gaan voor aanvallend spel en wij willen de dienst uitmaken. De overwinning is het enige wat telt’’, stelt De Gier. 

Afwezigen

Het lijstje afwezigen is inmiddels niet meer om over naar huis te schrijven. Aanvoerder Rens van Eijden is geschorst na zijn vijfde gele kaart van het seizoen, die hij afgelopen zondag opliep. Paolo Sabak ontbreekt eveneens vanwege een schorsing. Daarnaast mist N.E.C. nog altijd de langdurig geblesseerde Randy Wolters, Norbert Alblas en Frank Sturing. De twee eerstgenoemde zijn onlangs aangesloten bij de groepstraining, maar voor doelman Alblas ging het vanochtend tijdens de ochtendtraining mis. Jack de Gier: ‘’Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, zowel voor Norbert als voor ons. We hopen dat het meevalt, maar daar kan ik momenteel nog niets over zeggen.’’ Tot slot missen de Nijmegenaren Sven Braken nog vanwege transferperikelen en werden Anass Achahbar en Brahim Darri eerder deze week teruggezet naar Jong N.E.C. vanwege een woordenwisseling in de rust tegen FC Eindhoven. Mathias Bossaerts is een twijfelgeval. Hij kampte eerder deze week met griep en het is de vraag of de verdediger hier op tijd van is hersteld.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36