Persuurtje

Jack de Gier: 'We moeten ons koppie erbij houden'

Jack de Gier: 'We moeten ons koppie erbij houden'

Morgenavond neemt N.E.C. het in de Goffert op tegen FC Den Bosch. Afgelopen vrijdag boekte de Nijmegenaren een belangrijke overwinning op Roda JC. Niet alleen vanwege de stijging op de ranglijst, maar ook omdat de achterstand op plek zes intussen nog maar vier punten bedraagt. Tegen FC Den Bosch kan N.E.C. opnieuw een belangrijke stap zetten richting de play-offs. Met trainer Jack de Gier gaan we verder in op de wedstrijd van morgen.

‘'Vorige week was een hele belangrijke wedstrijd. Het is ook wel eens lekker dat je een moeilijke wedstrijd wint. Tot een paar weken terug was zo’n laatste bal er nog ingegaan en hadden we gelijkgespeeld. Nu pakt Mattijs die bal en schrijven we drie punten bij. Het is ook wel een overwinning met perspectief. Op deze manier moeten we verder.''

FC Den Bosch

‘'We zitten momenteel in een betere periode, waarin we de nodig punten hebben gepakt. Bij onze tegenstander valt het momenteel wat minder, ondanks dat ze vorige week een belangrijke en ruime 3-0 overwinning hebben geboekt op Helmond Sport. Eerder dit seizoen verloren we, mede dankzij een rode kaart in de eerste helft. Daar moeten we voor waken, we moeten ons koppie erbij houden. Het is voor ons zaak dat we de wedstrijd van morgen weer winnen. Gelijkspelen hebben we al te veel gedaan de afgelopen tijd. We hebben nu een play-off plek in handen en die willen we niet meer uit handen geven'', stelt De Gier.

Afwezigen

Leroy Labylle is morgenavond afwezig tegen FC Den Bosch. De linksback annex middenvelder ontving tegen Roda JC zijn vierde gele kaart van het seizoen. De Belg had echter ook nog een kaart staan van vorig seizoen, waardoor hij de komende wedstrijd mist. Jack de Gier: ‘'Het is balen dat we Leroy missen, hij is een belangrijke speler. Echter kijk ik altijd naar de spelers die er wél bij zijn en dan moeten we het met deze groep doen. Daar heb ik alle vertrouwen in.'' Naast Labylle mist N.E.C. ook nog altijd Norbert Alblas, Oliver Zelenika, Frank Sturing, Rens van Eijden en Tom Overtoom.

Stand Keuken Kampioen Divisie
4 Den Bosch 63
5 Go Ahead 63
6 TOP Oss 62
7 Almere 62
8 RKC 59
9 NEC 58
10 Cambuur 58
11 Jong Ajax 56
12 MVV Maastr. 54
13 Roda JC 53