Persuurtje

Jack de Gier: 'We spelen elke wedstrijd voor de winst'

Jack de Gier: 'We spelen elke wedstrijd voor de winst'

N.E.C. treedt zondagmiddag aan tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdammers zijn momenteel vijf wedstrijden op een rij ongeslagen, voor N.E.C. staat die teller intussen op negen wedstrijden. Toch gaat het voorafgaand vooral over de ontbrekende spelers binnen beide selecties, wegens interlandverplichtingen. Met trainer Jack de Gier kijken we vooruit naar het treffen tussen N.E.C. en Sparta.

Ten eerste ging de trainer van de Nijmegenaren in op de afgelopen periode. ‘'Ik vind dat we in een goede flow zitten. De laatste weken spelen we goed voetbal en dan zie je dat het vertrouwen groeit. Of het er ook aan ligt dat de tegenstanders slechter spelen? Daar houd ik me niet mee bezig, ik kijk naar mijn team. Met ons spel dwingen we de tegenstander ook tot fouten. Dat heeft ons de afgelopen wedstrijden mooie resultaten opgeleverd. Zondag willen we daar graag mee verder gaan’', aldus De Gier.

Sparta Rotterdam

N.E.C. staat inmiddels op een negende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Jack de Gier: ‘'We winnen de laatste tijd meer wedstrijden en dan zie je dat je sprongen maakt op de ranglijst. Sparta is opnieuw een goede tegenstander, dus we kunnen zondag weer aan de bak. Zij zijn een ploeg die graag het spel maken, waardoor wij wat meer teruggedrukt zullen worden. Tegelijkertijd zal ons dat meer ruimte opleveren in de omschakeling. We beschikken over genoeg snelheid in onze voorhoede en het zal voor ons dus zaak zijn om tempo te maken in de tegenaanval. Daar liggen kansen voor ons. Wij willen deze wedstrijd gewoon weer winnen, zoals we dat elke week doen.’'

Afwezigen

De wedstrijd tussen N.E.C. en Sparta Rotterdam staat daarnaast ook in het teken van afwezige spelers. ‘'Het klopt dat Sparta zaterdag zes spelers mist, maar ze hebben ook een brede selectie. Wij moeten dan ook niet denken dat het er makkelijker op wordt. Tevens missen wij met Ferdy Druijf, Ole Romeny en Bart van Rooij ook drie spelers wegens interlandverplichtingen. Ik vind het een beetje makkelijk om te zeggen dat wij nu de favoriet zijn, dat is niet zo’', verklaart de trainer tegenover de media. Er was ook positief nieuws te melden, want de ziekenboeg loopt weer leeg bij de Nijmegenaren: ‘'Oliver Zelenika, Frank Sturing en Tom Overtoom sluiten zondag weer aan en zijn inzetbaar. Ook keert Leroy Labylle weer terug van een schorsing, waardoor we alleen nog Van Eijden en Alblas missen.’' Eerder deze week werd bekend dat aanvoerder Rens van Eijden dit seizoen niet meer in actie zal komen vanwege een liesblessure.  

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 13 december 2019 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Almere City FC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 33
4 FC Volendam 33
5 NAC Breda 31
6 Excelsior 31
7 Go Ahead 28
8 NEC 27
9 Jong Utrecht 27
10 Telstar 25
11 Almere City 25
12 FC Den Bosch 22