Persuurtje

Jack de Gier: “We willen de baas zijn in onze Goffert”

Jack de Gier: “We willen de baas zijn in onze Goffert”
Over iets meer dan 24 uur trapt N.E.C. in eigen huis officieel de Keuken Kampioen Divisie af. In het persmoment voorafgaand aan het treffen met SC Cambuur blikte trainer/coach Jack de Gier vooruit op het duel van morgen.

De Gier verteld dat Guus Joppen, Kevin Jansen, Michael Den Heijer en Randy Wolters ontbreken wegens diverse blessures. “De rest van de spelers die vandaag op het veld stonden zijn wedstrijdfit, maar niet iedereen is nog zo fit dat hij 90 minuten kan spelen.” SC Cambuur wordt door kenners getipt als mogelijke verrassing van het seizoen, gevraagd naar hun kracht antwoord de oefenmeester: “Cambuur heeft zich goed versterkt en heeft goede resultaten geboekt in de voorbereiding. We hebben beelden van hen gezien van de wedstrijden tegen Jong Ajax en Sparta, dus we hebben een beeld van hun speelwijze. Al zal die altijd nog anders kunnen zijn morgen, maar we zijn goed voorbereidt.”

“We willen wel gewoon van onze eigen kracht uitgaan. Het is voor ons allemaal belangrijk dat we morgen vanaf minuut één een band gaan opbouwen met ons publiek. Wij willen de baas zijn in de Goffert, maar wel op een manier die bij de wedstrijd past. Met juist beleid en de hoofden koel. Die band moeten we opbouwen met het voetbal dat we willen brengen. De afgelopen zomer hebben we ons versterkt met diverse spelers waarvan wij denken dat zij goed passen bij hetgeen de mensen hier willen zien. Mannen die voorop in de strijd gaan.”

Één van de mannen die deze zomer opnieuw neerstreek in De Goffert draagt morgen de aanvoerdersband. “Rens van Eijden zal dit seizoen eerste aanvoerder zijn, Joey van den Berg de tweede en Tom Overtoom de derde. Waarom? Omdat Rens een echte leider is, zowel binnen als buiten het veld. Daarnaast is hij een op en top professional, beschikt hij over een berg ervaring en kent hij de club en supporters van binnen en buiten en weet hij dus precies wat er gevraagd wordt. Op dat laatste na kun je dat ook zeggen van Joey van den Berg. Tom is iets minder mondig, maar wel een echte aanvoerder in zijn spel. Daarom is hij een mooie aanvulling op Rens en Joey.”

Ten slotte gaat De Gier in op de ontwikkeling van Lance Duijvestijn en Bart van Rooij, die morgen ook bij de wedstrijdselectie zitten. “Zowel Lance als Bart zouden in het begin van de voorbereiding twee weken meetrainen en daarna zouden we verder kijken. Ze hebben zich uitstekend ontwikkeld en hebben de kans, mede ontstaan door wat blessures in de selectie, gepakt. Zij zullen morgen allebei op de bank zitten.”
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36