Interview

Jonathan Okita: "Erg blij met dit punt."

Jonathan Okita: "Erg blij met dit punt."

Net als afgelopen vrijdag vocht N.E.C. zich in de allerlaatste minuten van de wedstrijd naar een punt. Waar Jonathan Okita in Den Bosch nog de beslissende assist leverde op Etien Velikonja, waren de rollen vanavond omgedraaid. De Duitse vleugelaanvaller werd de gevierde man in de blessuretijd door N.E.C. naast De Graafschap te schieten.

“Het was een lastige wedstrijd”, begint Okita. “De Graafschap speelde compact, waardoor het voor ons lastig was om er doorheen te voetballen. Af en toe waren we dreigend, maar de Graafschap was zo ver teruggezakt dat we niet echt gevaarlijk werden.” De N.E.C.-aanvaller speelde de hele wedstrijd, maar stoeide ermee dat de ruimtes klein werden gehouden door een defensief spelende Graafschap.

Na dik een halfuur spelen brak de ploeg van trainer Mike Snoei snel uit, maar werd afgestopt werd door een overtredinging van de Nijmegenaren. De eerste Doetinchemse inzet op doel dat ontstond uit de vrije trap werd gekeerd. Echter, kwam de afvallende bal voor de voeten van oud-N.E.C.’er Gregor Breinburg terecht die de bal met een volley alsnog erin werkte: 0-1.

“Het werd nóg lastiger voor ons, nadat De Graafschap op voorsprong kwam. Zij gingen nog verder inzakken en gaven weinig weg”, analyseerde Okita in de catacomben van De Goffert. “We wisten vantevoren dat zij een goede ploeg hebben. Goede spelers die graag fysieke duels aangaan. Het was al met al een lastige wedstrijd, waar we blij moeten zijn dat we nog een punt hebben gepakt.”

Het lijkt een specialisme te worden van de Nijmegenaren: scoren in de laatste minuten. Vorige week nam N.E.C. nog een punt mee uit bij Den Bosch na een goal van Etien Velikonja, op aangeven van Okita. Ditmaal was Velikonja de assistgever en tekende Okita aan voor de gelijkmaker. “Ik ben erg blij voor het team dat ik gescoord heb natuurlijk. Het was naar mijn idee niet mijn beste wedstrijd, maar ik ben blij met het punt”, besloot de man of the match.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36