Algemeen

Jong Ajax – N.E.C. in de media

Jong Ajax – N.E.C. in de media

N.E.C. is op de Toekomst tegen Jong Ajax hard onderuit gegaan: 4-0. De Nijmegenaren leken in Amsterdam geen vuist te kunnen maken tegen de jongelingen van Ajax. De nieuwe nederlaag bevestigt de moeilijke periode waar N.E.C. op dit moment in zit. De ploeg staat met 21 punten op de 8e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dit is wat de media schreven over het duel.

ForzaNEC

NEC-trainer Jack de Gier vindt dat zijn ploeg vrijdag collectief heeft gefaald tegen Jong Ajax. De Nijmegenaren verloren met liefst 4-0 en de wedstrijd deed de oefenmeester soms denken aan de afgang tegen TOP Oss van twee weken geleden.

“Na de 2-0 zakken we volledig door het ijs. Het was niet goed wat we lieten zien. We hebben als collectief gefaald, dat heb ik ook tegen de supporters gezegd. We kunnen nu mensen slachtofferen of namen noemen, maar we falen als collectief. Gek genoeg vind ik dat we tot de 1-0 nog niet veel problemen hadden. Dat was een klotegoal.”

De Gier liet Anass Achahbar opnieuw op de bank, maar bracht hem in de tweede helft wel weer in de ploeg. “We brachten Achahbar omdat we vonden dat we te weinig voetbalden. Het leverde wel wat mogelijkheden op, maar niet overtuigend. Als dan de 2-0 valt, heel gemakkelijk weggespeeld, dan krijgen we hetzelfde verhaal als tegen TOP Oss. Dan gaat er niks meer goed en is bijna iedere kans van hun kassa. Voorin hadden we geen overtuiging in de afwerking. Er zit te weinig vertrouwen in, dan wordt het een moeilijk verhaal.”

Voorafgaand aan de wedstrijd repte De Gier nog over de stabiliteit die hij wenst bij NEC, maar daar komt nog weinig van terecht. “Ik schrik er ook van. Tot de 1-0 heeft Ajax één kans gehad en was er verder niet veel aan de kant. Zelf creëerden we niet veel. Er lagen ruimtes om te benutten, maar dat moet je wel met overtuiging en lef doen. De 2-0 was voor ons mentaal een mokerslag.”

Na afloop ging De Gier samen met aanvoerder Rens van Eijden in gesprek met de supporters. “Ook mij doet dit pijn. Ik probeer het op een rustige manier uit te leggen. Er worden vragen gesteld en opmerkingen geplaatst en daar probeer ik netjes antwoord op te geven. Klasse van de supporters die er waren dat het op een manier ging waarop je ook gewoon met elkaar kan praten. Bij mij staat de deur altijd open, maar je kan dit niet goedpraten.”

De Gelderlander

Tom Overtoom pleit voor een groepsgesprek bij NEC na de blamage bij Jong Ajax (4-0). De middenvelder van de Nijmeegse eerstedivisionist wil op die manier ‘alle neuzen weer dezelfde kant op krijgen’.

Maar eerst moet de emotie zakken, stelde Overtoom vrijdagavond. ,,Iedereen zit er nu helemaal doorheen”, gaf hij aan. ,,Het is niet één ding dat fout gaat, er zijn er zoveel. Die komen op dit moment allemaal bij elkaar. Het is gissen wat precies misgaat. We moeten er snel achter komen en het probleem oplossen. Dat is een hele uitdaging.”

Overtoom beleefde zo een dramatische rentree op De Toekomst. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van Almere City, doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers. ,,Ik zie dit als een 

normale uitwedstrijd. Ajax vormt voor mij geen speciale prikkel, daar zijn te veel jaren overheen gegaan”, zei Overtoom, die in 2011 de hoofdstad verliet met een aflopend contract.

FOX Sports

Captain Rens van Eijden was verbolgen over het resultaat tegenover de camera van FOX Sports: “We kunnen er hier een aantal clichés uitgooien, maar het is simpelweg beschamend. Aan de bal brengen we heel weinig en dan komt er zo’n wedstrijd op de mat. Ik heb daar dan eigenlijk ook weinig over te zeggen. Na afloop zijn wij in gesprek gegaan met de supporters, die vragen zich ook af hoe we zo’n prestatie op de mat kunnen leggen. Het enige wat we kunnen doen is onze verantwoordelijkheid pakken en ze hun frustratie laten uiten. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd, tegen Oss gebeurde het ook.”

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36