Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong Heracles maatje te groot voor Jong N.E.C.

Jong Heracles maatje te groot voor Jong N.E.C.

Jong N.E.C. heeft vanmiddag haar tweede nederlaag in de kampioenspoule geleden. De beloftenploeg van de Nijmegenaren, die voor het eerst aantrad onder leiding van Wilfried Brookhuis, ging op de Eendracht met 1-3 onderuit. Het Nijmeegse doelpunt kwam op naam van Brian Campman, bij de Heraclieden troffen Silvester van der Water, Mats Knoester en Jesper Drost doel. 

Beide ploegen kenden een matte openingsfase, waardoor de supporters langs de kant van het veld pas na ruim een halfuur het eerste gevaarlijke schot konden noteren. De poging kwam op naam van Silvester van der Water, maar doelman Zelenika was het schot de baas. Luttele minuten later incasseerde de Kroaat alsnog zijn eerste tegentreffer, toen Van der Water een voorzet van Drost subtiel binnenkopte: 0-1.

In de tweede helft liep Jong Heracles verder weg van de Nijmegenaren. Het viel bij de Nijmegenaren niet te wijten aan slecht veldspel, maar de efficiĆ«ntie ontbrak bij de ploeg van Brookhuis. Tien minuten na rust verdubbelde Knoester de score namens de bezoekers, waardoor Jong N.E.C. nog meer de aanval moest zoeken. Nadat de gecreĆ«erde kansen niet werden benut gooide Jesper Drost het duel in het slot. Met nog ruim twintig minuten op de klok produceerde hij de derde treffer van de middag: 0-3. In de blessuretijd tekende Brian Campman nog voor een Nijmeegse eretreffer waardoor uiteindelijk een 1-3 uitslag op het scorebord stond. 

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36