Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. buigt achterstand niet meer om en verliest met 2-1 van Jong Fortuna Sittard

Jong N.E.C. heeft dinsdagavond met 2-1 verloren van Jong Fortuna Sittard. In Ohé en Laak was de Limburgse formatie met één doelpunt verschil te sterk voor de manschappen trainer Ron de Groot, waardoor Nijmeegse ploeg naar plek vijf zakt.

Na de gewonnen wedstrijden tegen Jong FC Eindhoven (1-7 winst) en Jong VVV-Venlo (1-0 winst), strandde de goede reeks tegen Fortuna. Op sportpark Walburgia begonnen de Nijmegenaren nog wel prima aan het duel. Na twintig minuten voetbal beloonden de beloften van N.E.C. die sterke start zelfs met een doelpunt.

Dani Theunissen dribbelde zichzelf vanaf de rechterflank knap langs zijn opponent. Bij het 1-op-1 komen met de keeper verzaakte Theunissen niet en schoof de bal achter de Fortuna-sluitpost. Even leek de equipe van De Groot wederom te gaan spelen voor de drie punten, maar tien minuten na de openingstreffer kwamen de gastheren op gelijke hoogte door een vrije trap van Rasmus Karjalainen.

Diezelfde Karjalainen maakte er twee minuten voor rust ook nog 2-1 van, nadat de bal prompt voor zijn voeten viel uit een scrimmage. Met een kanteling in de wedstrijd, zochten de jongelingen van N.E.C. de kleedkamers op.

De meeste actie gebeurde in de eerste 45 minuten. De tweede helft zakte de thuisploeg naar achter en liet de bezoekers uit Nijmegen aan de bal: met succes. Want tot echt grote kansen kwam Jong N.E.C. niet meer.

De volgende wedstrijd is op maandag 2 december. Dan komt laagvlieger Jong Excelsior op bezoek.