Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. met 3-1 te sterk voor Jong Roda JC

Jong N.E.C. met 3-1 te sterk voor Jong Roda JC

Ron de Groot en zijn ploeg zijn uitstekend aan de competitie begonnen. Nadat vorige week Jong FC Den Bosch opzij werd gezet, waren de beloften van N.E.C. gisterenavond met 3-1 te sterk voor Jong Roda JC.

De Groot startte met een flink aantal spelers uit de eerste selectie. Zo was er een basisplaats ingeruimd voor Van Rooij, Sturing, El Karouani, Hoogveld en Romeny. Ook Joey van den Berg en Paolo Sabak verschenen aan de aftrap.

Na 10 minuten opende Thomas Beekman de score, maar niet veel later wist Roda JC via Milts vanaf de strafschopstip de gelijkmaker te produceren. In de 35e minuut tekende Ole Romeny op aangeven van Hicham Haouat voor de 2-1 en kort na de rust gooide Dani Theunissen het duel in het slot met de 3-1. Paolo Sabak kreeg daarna, na een overtreding op Romeny, nog de uitgelezen kans om vanaf de strafschopstip de 4-1 te maken. De middenvelder wist het buitenkansje echter niet te verzilveren, waardoor de treffer van Theunissen de laatste van de avond bleef.

Met zes punten uit twee duels vindt Jong N.E.C. zichzelf terug op de tweede plaats, achter Jong RKC, dat een duel meer heeft gespeeld. Op 17 september gaan de beloften op bezoek bij Jong NAC, dat met evenveel punten gedeeld tweede staat.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 28 februari 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
NAC Breda

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 53
4 Volendam 51
5 Go Ahead 47
6 NAC Breda 46
7 Excelsior 44
8 NEC 41
9 Telstar 40
10 Almere City 39
11 FC Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38