Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. met 3-1 te sterk voor Jong Roda JC

Jong N.E.C. met 3-1 te sterk voor Jong Roda JC

Ron de Groot en zijn ploeg zijn uitstekend aan de competitie begonnen. Nadat vorige week Jong FC Den Bosch opzij werd gezet, waren de beloften van N.E.C. gisterenavond met 3-1 te sterk voor Jong Roda JC.

De Groot startte met een flink aantal spelers uit de eerste selectie. Zo was er een basisplaats ingeruimd voor Van Rooij, Sturing, El Karouani, Hoogveld en Romeny. Ook Joey van den Berg en Paolo Sabak verschenen aan de aftrap.

Na 10 minuten opende Thomas Beekman de score, maar niet veel later wist Roda JC via Milts vanaf de strafschopstip de gelijkmaker te produceren. In de 35e minuut tekende Ole Romeny op aangeven van Hicham Haouat voor de 2-1 en kort na de rust gooide Dani Theunissen het duel in het slot met de 3-1. Paolo Sabak kreeg daarna, na een overtreding op Romeny, nog de uitgelezen kans om vanaf de strafschopstip de 4-1 te maken. De middenvelder wist het buitenkansje echter niet te verzilveren, waardoor de treffer van Theunissen de laatste van de avond bleef.

Met zes punten uit twee duels vindt Jong N.E.C. zichzelf terug op de tweede plaats, achter Jong RKC, dat een duel meer heeft gespeeld. Op 17 september gaan de beloften op bezoek bij Jong NAC, dat met evenveel punten gedeeld tweede staat.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 20 september 2019 Riwal Hoogwerkers Stadion
FC Dordrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 FC Eindhoven 11
6 Jong Ajax 10
7 Jong Utrecht 10
8 Telstar 10
9 Go Ahead 10
10 NEC 9
11 FC Volendam 8
12 Almere City 8
13 MVV Maastr. 7
14 Jong AZ 5